İDARE LAMBASI

Mutlu Çakır

Geçtiğimiz hafta, Hülya Koçyiğit, Posta gazetesine konuşmuş ve ''Bu ülkede kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür.” ..”İyi ki üçüncü havalimanı yapıldı yoksa perişan olacaktık' demişti.

Belki siz de bir tuhaflık hissediyordunuz ama adını koyamıyordunuz. Artık biliyorsunuz. Mesele şu ki; “Herkes fazla özgür!”

Hülya hanım, aynı cümlenin devamında, bir de 3. Havaalanından bahsetmiş. Bu ilk başta şaşırtıcı gelebilir. Ne alaka, özgürlükle havaalanı diyebilirsiniz. Dersiniz de siz, özgürlüğü bol bulduğunuz için. Ama değil işte! Ne kadar havaalanı varsa o kadar özgürlük vardır. Neden? “Çünkü, uçmak özgürlüktür.”

Hülya hanım bir şey diyorsa, dönüp kulak vermemiz gerekir. Kendisi sıradan biri değildir. Kendisi eski bir AKİL İNSANDIR. Hatırlamadı iseniz hatırlatayım. AÇILIM SÜRECİ devam ederken, kendisi MARMARA BÖLGESİ AKİL ADAMLARINDAN biriydi.

Bu nedenle, arada sırada kendisinden akıl almak gerekir. Zira, o millete açılım sürecinde, il il gezip akıl vermişti. Şimdi, gezmeden demeçle akıl veriyor. Ne de iyi ediyor.

 

Ah bir de fazla özgürlükten dolayı sıkıntı olmasa. Ne derler bilirsiniz: Azı karar, çoğu zarardır! Özgürlük de öyle.

Ben de KISMEN onunla aynı fikirdeyim. Türkiye, fazla özgür bir ülke ama ÖZELLİKLE de; Çocuk istismarcıları, hayvanlara kötü davrananlar, kadına karşı şiddet uygulayanlar, gece gündüz Atatürk’e hakaret edenler ve Akit Tv’de çalışanlar açısından! Onlar über özgür.

Geri kalanlar da ellerindeki avuçlarındaki özgürlüklerle idare edecekler artık. Zaman, idareli özgürlük zamanı ne de olsa.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.