İhracı istendi, başkanlığı düştü…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolların Kongresi'nde yaşananlar nedeniyle partiden ihracı talep edilen 8 isim arasında olan Buca Gençlik Kolu Başkanı Hüseyin Gül’ün başkanlığı düştü.

Yaşanan gelişmelerden sonra ilçe yönetimi kendi içinden başkan seçti. Öte yandan Burak Kotan başkanlığındaki il yönetiminin Buca’da yönetim içindeki seçimi tüzüğe aykırı olmasına rağmen onaylamayabileceği, farklı bir ismi atayabileceği öne sürüldü.  Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yaşanan arbede ve basına yapılan saldırıyla ilgili parti içinde başlatılan soruşturma sonucunda ihraç istemiyle disipline sevk edilen 8 kişi arasında yer alan Buca Gençlik Kolu Başkanı Hüseyin Gül’ün başkanlığı düştü.

Gül’e il yönetimi tarafından tedbirli olarak ihraç istemiyle disipline sevk edildiği ve başkanlığının düştüğünü içeren yazı bildirildi. Yaşanan gelişme üzerine toplanan ilçe gençlik kolları yönetimi, parti tüzük ve yönetmeliğine dayanarak başkan seçti. Yönetim içinde yapılan oylamada ilçe sekreteri Süleyman Duyan ilçe gençlik kolu başkanı seçildi. Alınan karar ilçe başkanlığı ve il başkanlığına bildirildi.

İL YÖNETİM SEÇİMİ ONAYLAMAYABİLİR

Öte yandan Burak Kotan başkanlığındaki il yönetiminin Buca’da yönetim içindeki seçimi tüzüğe aykırı olmasına rağmen onaylamayabileceği, farklı bir ismi atayabileceği öne sürüldü .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri