İl Başkanı Güç'ten mecliste yaşanan krize ilişkin açıklama

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Meclisi’ndeki tartışmalarda AK Parti ve MHP’yi “vandalizm”le suçladı. Güç, yaşananların şiddet ve provokasyon içerdiğini savunarak, bu siyaset anlayışına geçit vermeyeceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Nisan ayı toplantısında 2025 yılı faaliyet raporu görüşmelerinde yaşanan tartışmalarla ilgili bir kamuoyu açıklaması yayımladı.

Açıklamasında, AK Parti ve MHP’nin sergilediği kontrolsüz ve saldırgan tutumun artık siyasi bir tercih değil, açık bir tükenmişliğin ve çaresizliğin yansıması olduğunu belirten Güç; "Bugün İzmir’e layık görülen bu siyaset tarzının adı açıktır: Vandalizm” dedi.

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç açıklamasının tamamında şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, kentimizin geleceğine dair en önemli başlıklardan biri olan faaliyet raporu görüşmeleri sırasında yaşananlar; ne yazık ki demokratik siyaset adına utanç verici bir tabloyu ortaya koymuştur. İktidarın ve temsilcilerinin iletişim ve diyalog yerine şiddetle karşısındakini susturma zihniyetinde olduklarını açıkça göstermiştir.

AKP ve MHP grupları, görüşmelerin içeriğini terk ederek hakaretler ve provokasyonlarla meclis çalışmalarını defalarca kesintiye uğratmış; uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürerek meclis düzenini bilinçli şekilde bozmuştur. Sürecin devamında ise sözlü saldırılar fiziksel müdahaleye dönüşmüş, meclis üyelerimizin üzerine yürünmüş, sıralar işgal edilmiş, grup başkanvekilimizin masası tekmelenmiş ve belediye başkanımıza yönelik açık bir saldırı girişiminde bulunulmuştur.

Dahası, “misafir” adı altında meclis salonuna getirilen kişilerin usule aykırı şekilde meclis üyeleri sıralarına oturtulması ve görüşmeler sırasında bağırış ve sataşmalarla sürece dahil edilmesi; bu organizasyonun planlı bir provokasyon olduğunu açıkça göstermektedir. Tüm bu yaşananlar karşısında sükûneti sağlaması gereken AKP ve MHP temsilcilerinden sorumlu bir tutum görmek yerine, bizzat saldırgan tavırların öncülüğünü yapan bir anlayışla karşı karşıya kalınmıştır.

Bugün İzmir’e layık görülen bu siyaset tarzının adı açıktır: Vandalizm.

Küfürlerin, hakaretlerin, ailelere uzanan çirkin söylemlerin ve fiziki saldırıların normalleştirilmeye çalışıldığı bu tablo; sadece yerel siyasetin değil, ülkemizdeki siyasal iklimin de ne noktaya sürüklendiğinin göstergesidir.

AK Parti ve MHP’nin sergilediği bu kontrolsüz ve saldırgan tutum; artık siyasi bir tercih değil, açık bir tükenmişliğin ve çaresizliğin yansımasıdır. Siyaset üretmekte zorlanan, topluma umut veremeyen bir anlayış; öfkeye, gerilime ve şiddete sarılmaktadır. Bu, aklın ve sağduyunun devreden çıktığının en net göstergesidir. İktidar kesinlikle bitmiştir, tükenmiştir.

Bugün Meclis salonunda yaşananlar, maalesef ülke genelinde giderek artan şiddet ortamından bağımsız değildir. Okullarda yaşanan acı olaylardan sokaktaki gerilime kadar uzanan bu tablo; iktidarın toplumu kutuplaştıran ve şiddeti besleyen dilinin bir sonucudur. Şiddeti bir yöntem haline getiren bir siyaset anlayışı, yalnızca rakiplerini değil, tüm toplumu zehirlemektedir. Tüm topluma kötü örnek olmaktadırlar.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan bu olaylar iktidarın ülkemizde ektiği bu zehirli iklimin yansımasıdır.

Ancak herkes bilmelidir ki;

Cumhuriyet Halk Partisi, bu vandallığa ve iktidarın bu kirli siyaset anlayışına asla geçit vermeyecektir. Ülkemizi ve İzmir’imizi bu seviyesizliğe, bu ahlaksızlığa ve bu saldırganlığa asla teslim etmeyeceğiz.

Bu sergilenen yapay kabadayılık, İzmir’in köklü demokrasi kültürü karşısında kesinlikle tutunamayacak.

Bu güçlü şehir, bağımsızlık mücadelesinin simge isimlerinden Hasan Tahsin’in cesaretiyle şekillenmiş bir ruha sahiptir.

O ruh; baskıya boyun eğmez, zorbalığa teslim olmaz, çıkar düzenlerine geçit vermez.

İzmir'in sağduyusu, direnci ve demokrasiye olan inancıyla, biz milletimizle beraber, bu şiddetten beslenen, çökmüş ve tükenmiş anlayışa asla geçit vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri