MEDYA EGE - Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in, bir kişiyle yaptığı "Kendime zarar vereceğim, Pazartesi istifa ediyorum" ifadelerinin yer aldığı mesajlar gündeme bomba gibi düşmüştü. İlçede yankı uyandıran yazışmaların ardından AK Parti Menderes İlçe Başkanı Av. Cengiz Akkuş, sosyal medya hesabından belediye başkanlığı makamının ciddiyetine vurgu yapan bir açıklama yayımladı.
Akkuş, paylaştığı mesajda belediye başkanlığının ağır bir sorumluluk olduğunu hatırlatarak, kişisel yorgunlukların hizmetin önüne geçemeyeceğini belirtti. Akkuş, şu ifadeleri kullandı:
"Belediye başkanlığı ağır bir sorumluluktur; Sayın İlkay Çiçek’in insani yorgunluğu anlaşılır. Ancak bu makam, duygunun değil aklın ve çözümün sahasıdır. Sitem, sorunu tarif eder; icraat ise onu ortadan kaldırır.
Menderes’in ihtiyacı da tam olarak budur: duygusal çıkışlar değil, serinkanlı akıl, kararlı yönetim ve görünür sonuçlar. Çünkü bu koltuk, şikâyetin değil çözümün adresidir.
Unutulmamalıdır ki 'ya devlet başa ya kuzgun leşe'; bu görev, ya hakkıyla taşınır ya da sorumluluğun ağırlığı altında anlamını yitirir."