Instagram, Snapchat'ten o özelliği alıyor!

Instagram Snapchat'te bulunan pek çok uygulamayı, kendi uygulamasına kopyaladı ve bunu da sonradan açık bir şekilde açıkladı.

Bunların yanında bir de, Instagram kopyaladığı özelliklerden sonra Snapchat'i büyük bir farkla geçerek, 1 milyardan fazla kullanıcıya erişti. Şimdi ise Instagram Snapchat'ten bir özellik daha kopyalıyor.

2012'de Facebook'un popüleritesini kaybedeceği ön görülerek satın alınan Instagram, şu an dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olarak gündemde. Bu noktaya gelmesindeki en büyük etken, Facebook'a satıldıktan sonra ardı ardına Snapchat özelliklerini kendi bünyesine katması.

Normal şartlar altında zaten sevilen bir sosyal medya platformuyken, her geçen gün gelen yeni özelliklerle birlikte bu alanın liderliğini elde etmeyi başardı. Yıllardır rekabet içerisinde olan Instagram ve Snapchat arasındaki olaylar devam edecek gibi görünüyor. Çünkü Instagram yine Snapchat özelliğini kendi bünyesine geçiriyor.

Instagram Threads isimli yeni özelliği sayesinde, mesajlaşmak farklı bir hale bürünecek. Instagram Threads aynı Snapchat'te olduğu gibi belirli zaman dilimi içerisinde silinen yazışmalar, fotoğraflar ve videolar göndereceğimiz bir uygulama olacak. Uygulamayı kullanabilmek için, mesaj atmak istediğiniz kişileri Instagram'da yakın arkadaşlar listenize almanız gerekecek. Arayüz konusunda da Snapchat'e benzer bir yapıya sahip olacak. Telefonun kamerasıyla erişime açık olacak ve kolaylıkla filtre ve etiket benzeri işlevleri de kullanabileceksiniz. Bu uygulamanın amacı ise, genç yaşta olan (18-24) kişilerin Amerika genelinde %73'lük bir oranla Snapchat'i kullanmaya devam etmesi olarak gösteriliyor.  Instagram, Threads uygulamasıyla birlikte bu %73'lük kesimi de ele geçirmenin planlarını yapıyor diyebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri