iPhone X ile yüzünü bu hale getirdi

Uygulama geliştiricisi, yüzünüzü görünmez yapacak iPhone X uygulamasını sosyal medyadan paylaştı. Uygulama, yüzünüzü gözler ve ağız hariç tamamen yok ederek görünmez yapıyor.

Görünmezlik pelerinleri sadece bilimkurgu nesneleri olabilir. Ancak artırılmış gerçeklikle vücudunuzun bir parçasını ortadan kaldırmak için kod çalışmak yeterli. Bir geliştirici bunu yapmak için iPhone X kullandı ve başarılı oldu. Görünüşte yüzünüzü kaybeden bir uygulama yarattı.

Bildiğiniz üzere iPhone X'te TrueDepth kamera sistemiyle yüz tanıma gerçekleştiriliyor. Bu sistem göründüğü gibi birçok farklı amaç için kullanılabiliyor.


Japon geliştirici Kazuya Noshiro, Oyun geliştirme platformu Unity ile Snapchat tarzı bir sanal maske hazırladı. Yüzünü güzelleştirmek ya da saçma grafikler eklemek yerine, Noshiro'nun uygulaması yüzünüzde gözler ve ağız hariç her şeyi siliyor. Geliştirici, üzerinde çalıştığı uygulamanın önizlemesini resmi Twitter hesabından paylaştı.

Şu anda, yüzün arkasındaki sahnenin doğru bir resmini elde etmek için kameranın sabit kalması gerekiyor gibi görünüyor. Ancak, video demosunda da görebileceğiniz gibi, bitmiş efekt biraz sinir bozucu olabilir.

Şimdiye kadar, geliştiriciler iPhone X'in yüz tanıma ve artırılmış gerçeklik özelliklerini kullanarak bir dizi ilginç uygulama yaptı. Örneğin, gözlük perakendecisi Warby Parker, yüz şeklinize göre gözlük önermek için kameranın yüz detay haritasını kullanıyor. Başka bir geliştirici, yüzünüzü bir oyun denetleyicisine dönüştürmek için telefonun yine yüz tanıma özelliğini kullanıyor. Snapchat'ın imza filtreleri ve Apple'ın Animoji ikilisi de iPhone X'in TrueDepth algılama kamerasını kullanıyor.

Kaynak: Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri