İşte sağlıklı beslenmenin anahtarı olan sebzeler!

İşte sağlıklı bir şekilde kas kütlesi artırmanıza yardımcı olabilecek 6 sebze...

İşte o sebzeler;

Maydanoz

Maydanoz, diğer sağlıklı sebzeler arasında bile önemli bir besin kaynağı olarak göze çarpıyor. Lizin adı verilen hayati bir amino asit de dahil olmak üzere birçok temel besin içerir. Bu, kıkırdak ve tendonların bağ dokusunun büyümesine ve yenilenmesine yardımcı olur. Maydanozu hem salatalarda hem de diğer sebze veya meyvelerle birlikte smoothieler içinde tüketebilirsiniz. Ayrıca herhangi bir öğün veya atıştırmalığa ekleyebilirsiniz.

Pancar

Bu sebze yüksek miktarda antioksidan ve nitrat içerir. Bunlar, yüksek yoğunluklu antrenman sırasında önemlidir. Bunun nedeni vücudumuzun nitratları nitrik okside dönüştürmesidir. Bu element kardiyovasküler fonksiyonu iyileştirir ve kas hücrelerindeki besinleri arttırır. Bu nedenle, egzersiz sırasında performansınızı artırmanıza yardımcı olur.

Ispanak

Ispanak önemli bir glutamin kaynağıdır. Glutamin, proteinlerde bulunan yirmi amino asitten biridir. Bu nedenle yağsız kas kütlesinin gelişiminde önemli bir rol oynar. Ek olarak, koenzim Q10 adlı bir bileşen içerir. Antioksidanlarla benzerlik taşır ve kasları güçlendirir. Ayrıca, ıspanak harika bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, enerji metabolizmasının düzgün çalışması veya besinlerden enerji elde etmek için gereklidir. Magnezyum, sinir ve kas fonksiyonlarının sürdürülmesi için de gereklidir.

Mikro sebzeler

Filizler, antienflamatuar bitkisel gıdalar ile doldurulur. Bu nedenle, vücudun proteinlerin içindeki amino asitleri emmesine yardımcı olurlar. Ek olarak, sülforafan ve glukorafanin gibi bitki besleyicilerin çoğu, kaslarınızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Bu, yoğun bir egzersizden sonra kas ağrısı, kramp ya da diğer ağrıları ve rahatsızlıkları önlemenize yardımcı olacaktır. Genel olarak, filizler ve mikro sebzeler kas kütlenizi güçlü ve sağlıklı bir şekilde geliştirmeye devam etmenize yardımcı olabilir. Sebzeli ekmekler, salatalar, içecekler veya sandviçler ile mikro sebzeleri ve filizleri beslenmenize kolaylıkla dahil edebilirsiniz.

Klorella

Klorella, Chlorophyta phylum’a ait tek hücreli yeşil alglerin bir cinsidir. Japonya kökenlidir. Bu, konsantre büyüme faktörü (CGF) olarak bilinen bir bileşiğin önemli bir kaynağıdır. Ayrıca, amino asitler, nükleik asitler ve kas yenilenmesine yardımcı olan vitaminler içerir. Bütün bunlar, klorella’yı son derece kapsamlı bir protein yapar. Başka malzemeler ile karıştırıp aromasının gizlenmesini sağlayarak smoothielerin içine de katabilirsiniz.

Arpa veya buğday çimi

Bu bitkiler magnezyum, kalsiyum ve demir gibi hayati mineraller bakımından zengindir. Aynı şekilde, antioksidan görevi gören ve doku hücrelerinin sağlıklı ve güçlü kalmasına yardımcı olan karotenoidler içerirler. Onları herhangi bir meyve suyuna kolayca ekleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri