İZMİR İŞ DÜNYASINA HİNDİSTAN DAVETİ

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ÖZCAN PURÇU, İZMİR İŞ DÜNYASIYLA HİNDİSTAN ARASINDA KÖPRÜ OLACAK

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Özcan PURÇU, Hindistan Büyükelçisi Rahul KULSHRESHTH’e iade-i ziyarette bulundu. Büyükelçi ve beraberindeki heyet ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten CHP İzmir Milletvekili PURÇU, “İzmir için, Ege Bölgesi için ve ülkemiz için Hindistan’la ilişkilerin geliştirilmesi, özellikle ticari işbirliği yönünde fikir birliğine vardık.” dedi.

Türkiye ile Hindistan arasındaki işbirliğinin önemi, iş dünyasının temsilcilerinin ortak projeler geliştirmesinin gerekliliği üzerine görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen ziyarette Hindistan Büyükelçisi, ilerleyen günlerde İzmir’de ilgili kurumları ve meslek odalarını ziyaret edebileceklerini iletti. Hindistan’da düzenlenen uluslararası fuarlara Türkiye’den, özellikle İzmir’den iş insanlarının katılım sağlanması için davetini ileten Büyükelçi’yi İzmir’de ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirten CHP İzmir Milletvekili PURÇU, iş dünyası temsilcileri ve meslek odalarıyla gerekli girişimleri başlatacağını iletti.

Hindistan’la işbirliği geliştirmeye yönelik projeler için, sunabilecekleri katkılar için destek vermeye hazır olduklarını ileten PURÇU, “Bu yılın başında, Hindistan’a Uluslararası Roman Konferansı ve Kültür Festivali’ne Onur Konuğu olarak davet edilmiş ve orada gösterdikleri ilgiden çok memnun kalmıştım. Sayın büyükelçi de uluslararası festivalin ardından ziyarette bulunmuştu. Büyükelçiye iade-i ziyarette bulundum ve Hindistan ile sektörler bazında nasıl bir işbirliği yapılabileceği, İzmirli iş insanları ile Hindistanlı iş insanları arasında nasıl bir iletişim kurulabileceği üzerine konuştuk. Girişimlere ve görüşmelere başladım. Her şey güzel İzmirimiz için… İlimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına, ihracatına, ticaret ağının gelişmesine nasıl katkı sunabiliriz? Diyerek çalışmalarımızı farklı platformlarda sürdüreceğiz” dedi.  

Hindistan Büyükelçiliği, 8-9 Aralık 2016 tarihlerinde, Hindistan’ın Yeni Delhi şehrinde gerçekleştirilecek Hindistan – Avrupa 3. İş Forumu’na (http://www.ie29bf.in/index.html) iş dünyasının temsilcilerini davet etti. Hindistan Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FICCI) tarafından düzenlenen Forumun temelinde Hintli ve Orta Avrupalı iş temsilcileri arasında yapısal ve önceden planlanmış toplantılar düzenlenmesi yatıyor. Sektörel oturumlar ise sektörel uzmanlar ve sanayi liderlerini davet etmek suretiyle gelişmekte olan iş ve yatırım fırsatlarını tartışmak ve değerlendirmek amacıyla düzenleniyor. Hint ve Orta Avrupa sanayileri arasında stratejik işbirliği, iş fırsatları hakkında yeni tartışmalar, pazarlar hakkında bilgilendirme, iş imkanları için işbirliği faaliyetlerinin belirlenmesi ve seçimi, yeni ortaklıklar kurulması ve var olanların güçlendirilmesi hedefleriyle düzenlenen forum Türkiye’deki iş dünyası temsilcileri için yeni pazarlar, sektörler ve fırsatlar içeriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri