İzmir SEV aile sempozyumu!

İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Aile Sempozyumu’na katılan veliler, çocuklarının büyüme yolculuğunda yollarını aydınlatacak bilgiler edindiler. 

İzmir SEV Rehberlik Birimi Koordinatörü Tuğba Güreli, “Ebeveynlik, çocuklarımızın varışı olmayan büyüme yolculuğunda onlara refakat etme halidir” dedi

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları tarafından, bu sene ikincisi gerçekleşen Aile Sempozyumu, “Büyüme Yolculuğunda” temasıyla gerçekleştirildi. Alanında uzman konuk konuşmacılar, büyüme yolculuğunda pusula olacak bilgi ve deneyimlerini katılımcı ailelelerle paylaştılar. 

Programda Koç Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşe Bilge Selçuk’un “Çocuğun Mizacına Uygun Ebeveynlik” sunumunun ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Edizer’in “Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Gelişim”, Mindfulness Eğitmeni Selmin Erk’in “Mindfulness Anda Bulunma Sanatı” ve Yoga Eğitmeni Nazlı Aykan’ın “Çocuk Yogası ile Tanışma” atölye sunumları eşzamanlı olarak devam etti. 

Prof. Dr. Ayşe Selçuk, gerçekleştirdiği sunum kapsamında mutsuzluk ve kaygı oranı, gençlerin yalnızlık hisleri ve aile içi iletişim ile ilgili birçok çarpıcı veriyi paylaştı. Farklı mizaç modellerinin ve bu modellere yaklaşımların paylaşıldığı sunum sonrasında veliler, Prof. Selçuk’a sorularını yönelttiler.

BİTMEYEN YOLCULUK: BÜYÜME

Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi Koordinatörü Tuğba Güreli, “Ebeveynlik, çocuklarımızın varışı olmayan büyüme yolculuğunda onlara refakat etme halidir. Aile eğitimleri de; aileleri oluşturan bireylerin yaşam boyu değişen rollerine, gelişim görevlerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmaya, yaşantı kalitesini zenginleştirmeye ve işbirliğini desteklemeye dayalıdır. SEV çatısı altında bir araya gelmiş, bu salonda olan her birimiz, geniş ailenin parçası olarak tam da bu amaçlarla burada bulunuyoruz” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri