İzmir'de düzensiz göçmen operasyonu

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonlarda, Urla ve Çeşme'de toplam 492 düzensiz göçmen kurtarıldı, olayların organizatörü olduğu tespit edilen 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından göçmen kaçakçılığının önlenmesine yönelik olarak ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordine ve talimatları doğrultusunda, ilçe jandarma komutanlıkları tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda; 14-15 Ocak tarihlerinde Urla ve Çeşme'de operasyonlar düzenlendi.

Urla ilçesi Zeytineli Mahallesi Çakmak Koyu mevkiinde 115 Afganistan, 112 Bangladeş, 45 Somali, 21 Suriye, 11 Eritre, 5 Pakistan, 2 Yemen, 1 Filistin ve 1 İran uyruklu toplam 313 düzensiz göçmen kurtarılırken, olayın organizatörü olduğu tespit edilen 2 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi'nde, 94 Afganistan, 73 Suriye, 6 Pakistan, 5 Filistin ve 1 İran uyruklu toplam 179 düzensiz göçmen kurtarıldı ve olayın organizatörü olduğu tespit edilen 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Olayda yakalanan şahısların adli işlemleri devam ederken, düzensiz göçmenler adli ve idari işlemlerinin tamamlanmasını müteakip geri gönderme merkezine teslim edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri