İzmir'de Enginar Hasadını Hırsız Yaptı

İzmir'de enginarı hasat etmek için gün sayan çiftçilerin hasadını hırsız yaptı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde henüz kimliği belirlenememiş kişiler enginar tarlasına girerek 9 bin enginarı çaldı. 

İzmir Torbalı'da yaşanan olayda çiftçinin enginar tarlasında hasadı hırsız yaptı. Torbalı'nın Kaplancık mahallesi içerisinde yer alan bir çiftçinin enginar tarlasına giren hırsızlar tarlada ekili olan ve hasadı bekleyen 9 bin kök enginarı çalarak kayıplara karıştı. Piyasada tanesi 1 liradan satılan enginarın çalınmasıyla beraber mağdur çiftçi çok büyük zarara uğratıldı.

Tarla sahipleri büyük zararda

Bölgede olan görgü tanıklarının ifadelerini değerlendiren jandarma hırsızların 5 kişi olarak tarlaya girdiklerini ve aydın plakalı 3 kamyonete enginarı yığın halinde toplayarak bölgeden uzaklaştıklarını belirlemeleri üzerine hırsızları yakalamak için harekete geçti.  Konuyla ilgili değerlendirme yapan talihsiz çiftçiler zararlarının çok büyük olduğunu belirterek hırsızların bir an önce yakalanmasını istedi.

Piyasada tanesi 1 lira

Özellikle Ege bölgesinde yetiştirilen enginarın bir tanesi pazarda 1 liradan satılıyor. Bölgelere göre değişen fiyata sahip olan enginar bazı bölgelerde tane başına 5 lira gibi yüksek bir fiyata ulaşabiliyor. Emek, masraf, gübre ve birçok etken eklendiğinde ürününü çaldırarak satamayan çiftçiler çok büyük bir zarara uğramış olarak görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri