İzmirli sanatseverlere büyüleyici konser!

Fransız fagot sanatçısı Sophie Dervaux, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne aldı.

İzmir Devlet Senfonu Orkestrası'nın (İZDSO), ocak ayı üçüncü konserinde uluslararası üne sahip Fransız fagot sanatçısı Sophie Dervaux sahne aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Azerbaycanlı şef Fuad Ibrahimov’un yönetiminde gerçekleşen konser, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Genç yaşına rağmen, Avrupa'nın önde gelen filarmoni, senfoni ve opera orkestralarında solist olarak görev alan Sophie Dervaux, 2015 yılından bu yana Viyana Filarmoni Orkestrası ve Viyana Devlet Operası Orkestrası'nın baş fagotçusu.

SANATÇILAR AYAKTA ALKIŞLANDI

Yaklaşık kırk beş dakika boyunca sahnede kalan Fransız fagot sanatçısı Sophie Dervaux, müzikseverlere unutulmaz bir performans sergiledi. Alman Romantizminin öncülerinden Carl Maria von Weber’in 1811 yılında Münih Sarayı’nın fagotçusu Georg Friedrich Brandt için yazdığı Fagot Konçertosu ile başladığı program, Felix Mendelssohn’un 1833’te tamamladığı 4. Senfoni gibi önemli eserlerle devam etti. İzmirli sanatseverler, orkestranın eşlik ettiği konuk solist Dervaux'u ve sanatçıları uzun süre ayakta alkışladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri