İZSEM’den İZBAŞ firmalarına 'Yalın Yönetim' konferansı

İZBAŞ bünyesindeki firmaların yöneticileri için düzenlenen konferansta, üretim süreçlerinin vazgeçilmezi olan yalın yönetim tüm aşamaları ile masaya yatırıldı.

İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) bünyesinde üretim yapan şirketlerin üst yöneticileri için düzenlenen “Yalın Yönetim Konferansı”, bu alanda Türkiye’nin önde gelen eğitmenleri arasında yer alan Halil Çetinay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

İzmir Serbest Bölgesi Sürekli Eğitim Merkezi (İZSEM) tarafından organize edilen konferansın açılışında konuşan İZBAŞ Genel Müdürü Gürsel Bahçıvancılar, işlem hacimleri ve ihracatları her geçen yıl artan İZBAŞ katılımcısı firmaların yöneticilerinde, Yalın Yönetim’e yönelik bilinç ve farkındalığının gelişmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

"EN ÖNEMLİ SERMAYE İNSAN"

Bu amaçla İZBAŞ bünyesindeki firmalar için Sürekli Eğitim Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi ve Yeşil Ofis kurduklarını kaydeden Bahçıvancılar, üretiminin önündeki en önemli engeller arasında enerji ve girdi maliyetleri geldiğine dikkat çekti.

Bahçıvancılar, “İZBAŞ ailesi olarak bizler, en önemli sermayemizin aidiyeti yüksek insan kaynağımız olduğu bilinci ile organizasyonlarımızda kontrolümüz altındaki tüm değişkenleri maksimum verimlilikte yönetmek zorundayız. Şirketlerimizin ve çalışanlarının heyecanını kaybetmeyen, geleceğine güvenle bakan, dünya ile bütünleşmiş, kendisini sürekli sorgulayan, yaptıkları ile övünen, yapamadıklarıyla üzülen capcanlı bir organizma olarak sürdürülebilir başarı elde etmesi hepimizin ortak temennisi” dedi.

Bahçıvancılar, değişimin ve rekabetin yoğun yaşandığı bir ortamda, müşterilerin taleplerini karşılamak, kârlı ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamak için en az israf ile en fazla değeri üretebilmenin şart olduğuna dikkat çekti.

"YALIN ÜRETİM YERİNE YALIN YÖNETİM "

Konferansın konuşmacısı olarak İZBAŞ’a konuk olan Yalın Yönetim Eğitim ve Danışmanlık firması kurucusu Halil Çetinay da, firmaların yönetim sistemlerinde kullanılan “Yalın Üretim” teriminin yerine “Yalın Yönetim” tanımlamasının kullanılmaya başlandığını belirtti.

Yalın Üretim yaklaşımının üst seviyedeki amacının, kârlı ve sürdürülebilir bir organizasyon oluşturmak olduğunu kaydeden Çetinay, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Hızlı ve esnek bir akışa sahip olmak, çevik bir organizasyona dönüşmek yalın üretim yaklaşımının hedefidir. Yalın Üretim yaklaşımı sektör ve süreç ayrımı yapmaz, tüm sektörlerde başarı ile uygulanabilir. Hizmet veya üretim sektöründe olmanız fark etmez, her ikisinde de bir değer üretiyoruz. 'Yalın Üretim' ifadesindeki 'Üretim' kelimesi bir değer üretilmesini ifade etmektedir. Bu nedenle 'Yalın Üretim' olarak isimlendirilmesi sadece üretim sektöründe kullanılan ya da fabrikaların sadece üretim bölümlerinin kullanacağı bir yaklaşım olarak algılanıp bizleri yanıltmasın. Yalın Üretim yaklaşımı tüm süreçlerin ve çalışanların katılımı ile uygulanır.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri