Kalp Ameliyatlarında Estetik Pencere

Özel Medifema Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hakkı Kazaz, kalp ameliyatlarında “Küçük kesi” yöntemiyle yapılan operasyonların sonrasında iz kalma korkusunun önüne geçtiklerini söyledi.

Prof. Dr. Kazaz, “Kalp ameliyatlarından sonra iz kalma korkusu, hastalar için ameliyatta hayatını kaybetmek  kadar önemli bir stres haline geldi” dedi.

Kalp ameliyatlarında kullanılan yeni yöntemle, hastaları rahatlatan ve memnun eden bir yöntem olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hakkı Kazaz, küçük kesi yöntemiyle artık ameliyat sonrası iz kalma korkusunun bittiğini belirtti. Prof. Dr. Kazaz, “ Bu yöntemi kalbinize giden kozmetik yol şeklinde tanımlıyoruz. Kozmetik kazancın yanı sıra, hastaların  operasyon sonrası ağrılarının azalması, hastaneden taburcu olma sürelerinin kısalması, ameliyat sonrası tamamen iyileşme döneminin 6 haftadan 2 haftaya inmesi gibi pek çok artı getiriyor.” şeklinde konuştu.

Daha Düşük Enfeksiyon Riski 

Küçük kesi yönteminde, ameliyatların az kan kaybı, daha düşük enfeksiyon riski, cerrahi travma ve acının azalması, operasyon sonrası iz kalmasının önüne geçilmesi, ameliyat sonrası istediği pozisyonda yatabilme, hastaneden taburcu olunca araba kullanabilme,  hastanede daha kısa yatış, hayata erken ve üretken birey olarak dönme, cinsel hayatın sınırlanmaması gibi pek çok avantajı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakkı Kazaz,  pencere tedavisinin kalp cerrahı ile hastası arasında kurulan kozmetik bir köprü olduğunu sözlerine ekledi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri