Karaman'da Tarikat Evinde Tecavüz

Ensar Vakfı ve "Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne" (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan, yaşları 9 ve 10 arasında değişen çocuklara özel ders vermek amacıyla gelen öğretmenin en az 45 çocuğa t

Birgün gazetesinden Serbay Mansuroğlu'nun kaleme aldığı habere göre Karaman'da Ensar Vakfı ve KAİMDER'e yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan, bu evleri yurt amacıyla kullanan öğrencilerin kaldığı bu evlere Eğitim Bir Sen üyesi olan sınıf öğretmeni M. B. özel ders vermek amacıyla gidiyordu. İddiaya göre M. B. gittiği bu evlerde 45 çocuğa tecavüz etti.

İddiaya göre M. B. özel ders vermek amacıyla gittiği bu evlerde öğrencilere tecavüz etti. Öğrencilerden biri yaşadığı olayı ailesiyle paylaşınca skandal duyuldu. Ailenin şikayeti üzerine sınıf öğretmeni M. B. öğretmenlik yaptığı okula gelen polisler tarafından gözaltına alınarak karakola götürüldü. M. B. buradan adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemede tutuklandı ve cezaevine konuldu.

Hastahaneden Rapor Aldılar

Sınıf öğretmeni M. B.'nin tutuklanmasının ardından savcılık dosyaya gizlilik kararı aldı. Öğretmenin yerine başka bir öğretmen görevlendirilirken, M. B.'nin tutuklanmasıyla beraber bahsi geçen evlerde kalan ailelerin sekizi çocuklarını hastahaneye götürdü. Kontrolden geçen çocuklarda tecavüz bulgusu raporla belgelendi.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Tutuklamayı Doğruladı

Konuyla ilgili gizlilik kararı olduğundan dolayı bilgi vermenin doğru olmadığını belirten Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, "Öğretmenin tutuklandığı bilgisi doğru... İddia ve detayları araştırmak için idari soruşturma başlattık" dedi.

Karaman'da yaşanan olayın bir benzeri yakın bir zaman önce İzmir'de yaşanmış, erkek öğrencilerini el ve söz ile taciz eden öğretmen tutuklanarak cezaevine gönderilmişti: İzmir'de Erken Öğrencileri Taciz Eden Öğretmen Tutuklandı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri