Karşıyaka Belediyesi'nde çarpıcı tablo: AK Parti adayına CHP desteği!

Karşıyaka Belediye Meclisi encümen seçimlerinde 5 üyeli AK Parti grubunun adayı Hasan Ünal'ın 13 oy alması, CHP grubunda derin çatlak iddialarını güçlendirdi. Siyasi dengeleri sarsan bu sürpriz tablo, meclis içi kulisleri ise ciddi ölçüde hareketlendirdi.

Karşıyaka Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen encümen üyeliği seçimi, sonuçlarıyla siyasi dengeleri tartışmaya açtı. Toplam 37 üyeden oluşan mecliste 29 üyenin katılımıyla yapılan oylamada, AK Parti Grubu’nun 5 üyesi bulunmasına rağmen Grup Sözcüsü Hasan Ünal’ın aldığı 13 oy dikkat çekici bir tablo ortaya koydu.

Seçimde CHP’li üyelerden Belma İnam 17 oy, Gamze Uğurlu 28 oy ve İlhami Yıldız 24 oy alarak encümen üyeliğine seçilirken, AK Partili Hasan Ünal yalnızca 2 oy farkla encümene girme şansını kaçırdı. Ancak Ünal’ın, kendi grubunun oy sayısının oldukça üzerinde oy alması kulisleri hareketlendirdi.

Meclis kulislerinde, CHP’li bazı üyelerin kendi adayları yerine Ünal’a destek verdiği konuşulurken, özellikle Belma İnam’ın aldığı oy sayısı ile Ünal’ın aldığı oy arasındaki fark bu iddiaları güçlendirdi. Bu durum, CHP grubunda encümen seçimi üzerinden bir görüş ayrılığı yaşandığı yorumlarına neden oldu.

Siyasi gözlemciler, ortaya çıkan tabloyu yalnızca bir “oy kayması” olarak değil, aynı zamanda meclis içi dengelerin ve bireysel siyasi tutumların bir yansıması olarak değerlendiriyor. Ünal’ın aldığı oy sayısının, farklı partilerden destek bulabilen bir siyasi profil ortaya koyduğu ifade edilirken, bu sonucun önümüzdeki süreçte meclis içi ilişkileri nasıl etkileyeceği merak konusu.

Encümen seçimi sonrası oluşan bu tablo, Karşıyaka Belediyesi’nde yalnızca sayısal çoğunluğun değil, siyasi ilişkiler ve bireysel duruşların da belirleyici olabileceğini bir kez daha gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri