MEDYA EGE - Karşıyaka Belediyesi, 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında öğrencilere yönelik afet farkındalık eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Cihat Kora Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen belediye ekipleri, gençlere deprem ve afet durumlarında doğru davranış biçimlerini uygulamalı olarak anlattı.
Karşıyaka Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilen eğitim programında öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler, yangın müdahale teknikleri ve hayat kurtaran ilk yardım yöntemlerinin aktarıldığı belirtildi. Eğitimde teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı ve tiyatral gösterilerle afet anlarında doğru hareket etmenin önemi öğrencilere anlatıldı.
Program kapsamında öğrenciler, deprem sırasında güvenli alan oluşturma, yangın durumunda ilk müdahale yöntemleri ve temel ilk yardım uygulamaları hakkında bilgilendirildi. Eğitmenler tarafından yapılan canlandırmalar ve uygulamalı çalışmalar sayesinde öğrenciler afet anlarında nasıl hareket etmeleri gerektiğini deneyimleme fırsatı buldu.
Karşıyaka Belediyesi yetkilileri, Deprem Haftası kapsamında benzer eğitim ve farkındalık çalışmalarının sürdürüleceğini ifade etti.