Kemalpaşa Deve Güreşleri'nin tarihi belli oldu!

Armutlu, Bağyurdu ve Ulucak Deveciler Dernekleri Başkanları ile bir araya gelen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karayakalı, bir sonraki deve güreşi etkinliğinin 5 Mart 2023 Pazar Günü Aşağıkızılca Mahallesinde gerçekleşeceğini açıkladı.

Nilda Altın Okay- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Armutlu, Bağyurdu ve Ulucak Deveciler Dernekleri Başkanları ile geleneksel deve güreşleri çerçevesinde bir toplantı gerçekleştirdi. İlçede 3 ayrı gün ve alanda düzenlenen ve bütünlüğün sağlanamadığı deve güreşlerinin birleştirilerek tek bir gün ve alanda düzenlenmesine karar verildiğini açıklayan Başkan Karakayalı, bir sonraki deve güreşi etkinliğinin 5 Mart 2023 Pazar Günü Aşağıkızılca Mahallesinde gerçekleşeceğini duyurdu.

Başkan Karakayalı, konuya ilişkin paylaşımında "Armutlu, Bağyurdu ve Ulucak Deveciler Dernekleri Başkanları ile gerçekleştirdiğimiz toplantıda, ilçemizde geleneksel olarak 3 ayrı gün ve alanda düzenlenen, bütünlüğün sağlanamadığı deve güreşlerinin birleştirilerek günümüz koşullarına uygun şekilde tek bir gün ve alanda gerçekleştirilmesini kararlaştırdık. Buna göre bir sonraki deve güreşi etkinliğimiz 5 Mart 2023 Pazar Günü Aşağıkızılca Mahallemizde düzenlenecektir. Hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri