“Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Ödülleri” sahiplerini buldu

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji tarafından ilki 2001-2002 eğitim-öğretim yılında düzenlenmeye başlanan ve geleneksel hale getirilen “Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar Ödülleri” sahiplerini buldu.

Çamlaraltı Koleji'nin bu yıl 16'ncısını düzenlediği “Kentimizde Cumhuriyet’e Sahip Çıkanlar” ödül töreninde gazeteci ve Çamlaraltı Koleji mezunu Banu Şen, yazar, şair, bestekar M. Osman Akbaşak, İzmir sevdalısı Sara Bencuya Pardo ve şair, bestekar Yalçın Benlican ödül aldı.

Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan ödül töreni programı, ödül alan isimlerin hayat hikayelerinden oluşan sunumların izlenmesi ve öğrencilerin ödülleri sahiplerine teslim etmesiyle devam etti.

Cumhuriyetimize sahip çıkanlar arasında yer almaktan duyduğu gurur ve sevinci dile getiren Yalçın Benlican, öğrencilere ve davetlilere sürpriz bir şiir dinletisiyle sundu. Geçmiş yıllarda ödül almış isimlerden bazılarının da katılımıyla gerçekleştirilen tören, tüm katılımcılara Cumhuriyet coşkusu yaşattı.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE CUMHURİYETE SAHİP ÇIKANLAR

“Kentimizde Cumhuriyet’e sahip çıkanlar” ödülleri kapsamında, 2001 yılından bu yana aralarında Semra Sezer, Yekta Güngör Özden, Asuman Boyacıgiller, Ergün Aybars, Filiz Eczacıbaşı Sarper, İskender Özturanlı, İsmail Sivri, Sancar Maruflu, Yaşar Aksoy, Ahmet Piriştina, Rengim Gökmen, Hurşit Tolon, Meral Göksu, Nevvar Salih İşgören, Hasan Fehmi Mani, Berin Taşan, Zuhal Yorgancıoğlu, Aziz Kocaoğlu, Emine Çizgenakat, Sezen Aksu, Hakan Tartan, Ayla Selışık Tamar, Mehmet Ali Molay, Nedim Atilla, Ali Kocatepe, Prof. Dr. Seval Sekin, Yılmaz Özdil, Yrd. Doç. Dr.Türkan Başyiğit, Prof. Dr. Aydın Bıçakçı, Şerife İnci Eren, Hanri Benazus, Prof. Dr. Şevkinaz Gümüşoğlu, Muzaffer Tunçağ, Ramazan Urgancıoğlu, Reha Midilli, Altuğ Dilmaç, Uğur Dündar, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Nedret Güvenç ve Prof. Dr. Nur Olgun’un da bulunduğu birçok isme ödül verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri