KESTANELİ ÇORBA

Bircan Turgul Yörümez

 Malzemeler:
 30 gr.tereyağı
 1adet soğan
 2 kereviz sapı
 600 gr kestane
 4 su bardağı tavuk suyu
 1 defne yaprağı
 tuz,karabiber
 sunum için:
 2 yemek kaşığı krema
 
 
YAPILIŞI:


Soğanı küp doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun.Kereviz saplarını ufak ufak doğrayıp tencereye ekleyin.Diğer taraftan kestaneleri haşlayın,kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin.Kestane püresi,tavuk suyu ve defne yapraklarını soğana ilave edip tencerenin kapağını kapatın.Yumuşayınca blender yardımıyla pürüzsüz hale  getirin.Tuz ve karabiberle tatlandırın.Üzerine krema ile süsleyerek sıcak servis yapın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.