Kordon’da trafik kabusu: Sürücülerden kalıcı çözüm çağrısı!

İzmir’de 2. Kordon’un trafiğe kapatılmasının ardından araç yoğunluğunun arttığı 1. Kordon’da, yol kenarına yapılan parklar trafik akışını daha da zorlaştırdı.

MEDYA EGE - İzmir’de 2. Kordon’un trafiğe kapatılmasının ardından 1. Kordon’da uygulanan tek yönlü trafik düzeni, özellikle akşam saatlerinde yoğunluğun artmasına neden oldu. Bölgede yaşanan trafik sıkışıklığına, bazı işletme ve mekanların önünde yolun bir bölümüne araç park edilmesi de eklenince sürücüler zor anlar yaşadı.

Özellikle akşam saatlerinde 1. Kordon’da uzun araç kuyrukları oluşurken, yol kenarına park edilen araçların trafik akışını daha da daralttığı görüldü. Bölgede ilerlemekte güçlük çeken sürücüler, zaman zaman diğer sürücülerle ve park yapan araç sahipleriyle tartışma yaşandığını belirtti.

“İNSANLAR KAVGA ETMEK ZORUNDA KALIYOR”

Yaşanan duruma tepki gösteren vatandaşlar, trafik düzeninin mevcut haliyle yetersiz kaldığını ifade etti. Bölgede araç kullanan bir vatandaş, “Zaten 2. Kordon kapalı olduğu için bütün yük buraya bindi. Yol tek yön ve akşam saatlerinde trafik tamamen kilitleniyor. Bir de yolun kenarına araç park edilince geçecek alan kalmıyor. İnsanlar birbirine giriyor, tartışmalar çıkıyor. Kimse kavga etmek istemiyor ama trafik yüzünden insanlar kavga etmek zorunda kalıyor” dedi.

Bir başka sürücü ise özellikle işletmelerin bulunduğu noktalarda park sorununun arttığını belirterek, “Bazı mekanların önlerinde araçlar yolun bir tarafını tamamen kapatıyor. Zaten daralan yolda bir şerit daha kaybediyoruz. Buraya daha kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

TRAFİK EKİPLERİ MÜDAHALE EDİYOR, YOĞUNLUK SÜRÜYOR

Bölgede trafik ekiplerinin hatalı park yapan araçlara yönelik çalışma yaptığı ve bazı araçların çekildiği öğrenilirken, yoğunluğun özellikle akşam saatlerinde devam ettiği belirtildi. Vatandaşlar, yalnızca araçların çekilmesinin yeterli olmadığını, 1. Kordon’daki trafik akışı ve yol kenarı parklarına ilişkin daha kapsamlı önlem alınmasını istedi.

2. Kordon’un trafiğe kapalı olması nedeniyle araç yükünün önemli bölümünün 1. Kordon’a yöneldiğine dikkat çeken sürücüler, denetimlerin artırılması ve trafik akışını engelleyen parkların önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri