Mesleğinde kazandığı iş tecrübesiyle kendi işin kurmaya çalışan ve KOSGEB tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelere verilen teşviklerden yararlanmak isteyen girişimciler, eğitimci Nilgün Çalık tarafından 32 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimi aldı.
İTO Vakfı eğitim salonunda ilk olarak kursa giden ve ardından sertifika alan girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirmek için proje ve iş planı hazırlayacak. İş fikrine göre projesi kabul edilen girişimciler, 60 ile 360 bin TL hibe desteği almaya hak kazanacak.
KOSGEB'in girişimcileri hibe ile desteklediğini belirten eğitimci Nilgün Çalık,' Alınan eğitimlerle girişimciler iş fikirlerini daha iyi geliştirip, iş hayatında bir adım öne geçiyor. İyi bir proje ile hibe desteği alıyor ve kendi hayalini gerçekleştirip, ülke ekonomisine katkı sağlayarak, kendi dışında başka kişilere de iş potansiyeli sağlıyor' dedi.
Türkiye çapında hemen hemen her sektöre destek olan KOSGEB, gıda,reklamcılık, mobilya imalatı, pastane ve kuaför gibi alanları yanı sıra, yüksek teknolojik ürünlerin imalatı konusunda da destek veriyor. KOSGEB özellikle iş hayatına yeni atılan 18-30 yaş grubundaki gençleri daha fazla destekliyor.