Mahkemeden Evlilik Dışı İlişkiye Nafaka Kararı

Şarkıcı Mustafa Atakan Akdaş’a 20 bin 820 liralık tazminat ve çocuğu için aylık 5 bin liralık iştirak nafakası davası açan ünlü menajer ve oyuncu Gülden Avşaroğlu, maddi tazminat davasından vazgeçti

Hamileyken kendisini terk ettiği iddiasıyla şarkıcı Mustafa Atakan Akdaş'a tazminat ve çocuğu için iştirak nafakası davası açan ünlülerin menajeri ve oyuncu Gülden Avşaroğlu, davadan vazgeçti. Sabah'ın haberine göre İstanbul Aile Mahkemesi'nde 7 ay önce davacı olan Gülden Avşaroğlu, ses sanatçısı Mustafa Atakan Akdaş'tan doğum masrafları için 20 bin 820 lira maddi tazminat ve müşterek çocuğu için aylık 5 bin lira iştirak nafakası istedi. Dava dilekçesine göre; taraflar arasında 4 yıl önce duygusal ilişki başladı. Avşaroğlu, evlilik dışı ilişkiden iki yıl önce çocuk sahibi oldu. Ancak iddiaya göre; şarkıcı Akdaş, Avşaroğlu'nu hamileyken terk etti. Üzüntüden üç defa ciddi kanama geçiren Avşaroğlu, Akdaş aleyhine suç duyurusunda bulundu.
 
Şarkıcıya, hamile olduğunu bildiği halde kadını çaresiz durumda terk ettiği iddiasıyla dava açıldı. Akdaş'a verilen 3 aylık hapis cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına çevrildi. Avşaroğlu, ceza davasının ardından Akdaş'a tazminat davası açtı. Akdaş ise 2 yaşındaki çocuğu nüfusuna geçirdi. Avşaroğlu'nun avukatı, "Hastane ve doğum masrafları için davalıdan 20 bin 820 lira maddi tazminat istiyoruz. Müvekkilim çocuğuna tek başına bakmaktadır. Davalı ise ses sanatçısıdır ve maddi durumu iyidir. Dava sonuçlandığında çocuk için aylık 5 bin lira da iştirak nafakasına hükmedilmesini istiyoruz" dedi. Ancak Avşaroğlu geçen 28 Ekim'deki duruşmada mahkemeye bir dilekçe sunarak Akdaş ile tazminat konusunda anlaşmaya vardıklarını ve karşılıklı açtıkları tüm davalardan feragat ettiklerini bildirdi. Mahkeme de tarafların sulh olması üzerine Avşaroğlu'nun talep ettiği maddi tazminat talebinin reddine, protokol uyarınca Akdaş'ın müşterek çocuğa aylık 600 lira iştirak nafakası ödemesine karar verdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri