MEDYA EGE - Urla Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ümit Arslan, İzmir’in çöp sorunu ve Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arslan, 2 Ağustos 2025 tarihinde yaptığı açıklamada, Urla ve İzmir’in çöplerinin 2018 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çağdaş ve çevreci çöp bertaraf tesisine gönderilmesi gerektiğini vurguladığını hatırlattı. Arslan, bu tarihte İzmir’in çöp döküm alanı haline getirilmemesi konusunda uyarılarda bulunduğunu ifade etti.
Bugün ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın basın açıklamasında, İzmir’in çöplerinin artık Manisa’daki tesise gönderileceğini duyurduğunu belirten Arslan, “Yani üç ay önce söylediğimiz noktaya sonunda gelindi. Aylarca sessiz kaldılar, eleştirilerimizi görmezden geldiler, hatta o günlerde çevre hassasiyetimizi ‘siyasi çıkış’ olarak nitelendirdiler. Şimdi ise aynı öneriyi kendi projeleri gibi sunuyorlar” dedi.
Arslan, açıklamasında, İzmir’in çevre sorunlarının ihmalle, inatla veya siyasi hesapla yönetilemeyeceğine dikkat çekerek, “Biz ilk günden beri İzmir’in menfaatini, doğasını ve geleceğini savunduk. Bugün Büyükşehir’in bizim uyarılarımızı hayata geçirmesi, geç de olsa doğru bir adımdır. Ama bu gecikmenin bedelini İzmir halkı ve doğası ödemiştir” ifadelerini kullandı.
Urla Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Ümit Arslan, açıklamasını kamuoyunun takdirine sundu.