Meclis Üyesi Uğuz'dan Başkan Demir'e 'Çifte Standart' çıkışı!

Torbalı Belediyesi Meclis Üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Enes Uğuz, belediyenin 169 esnafa ceza kesip kendine ait 32 yeri ruhsatsız işlettiğini açıkladı. Sayıştay raporunu hatırlatan Uğuz, "40 gündür bir isim listesini önümüze getiremediler" dedi.

MEDYA EGE – Torbalı Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Enes Uğuz, belediye yönetiminin ruhsat denetimlerindeki tutumunu "çifte standart" olarak nitelendirdi. Sayıştay’ın tespit ettiği usulsüzlükleri meclis kürsüsüne taşıyan Uğuz, belediye bürokratlarının da bilgi sakladığını iddia etti.

"169 ESNAFA CEZA KESTİNİZ, 32 BELEDİYE MÜLKÜ RUHSATSIZ!"

Enes Uğuz, konuşmasında, belediyenin kendi mülklerindeki eksikliklere rağmen halka ağır yaptırımlar uyguladığını belirterek şunları söyledi:

"Torbalı Belediyesi olarak 2025 yılında tam 169 esnaf kardeşimize, yani bu ilçenin halkına hizmet veren alın teri sahiplerine 'iş yeri çalıştırma ruhsatı yok' diye toplam 500 bin TL ceza kesmişiz. Bir tarafta esnafın canını yakan bu tablo varken, diğer tarafta mülkiyeti belediyeye ait olan 32 ticari işletmenin hala ruhsatı yok!"

Konunun peşini bırakmadıklarını ancak belediye birimleri tarafından engellendiklerini iddia eden Uğuz, sert eleştirilerde bulundu. "40 gündür bir isim listesini önümüze getiremediler" diyen Uğuz, sözlerine şöyle devam etti:

"Komisyonlarda sorduk, müdürleri çağırdık ama nafile. 32 tane ruhsatsız yerin isim soy ismini yazıp önümüze koymak bu kadar sürmez. Burada sıkıntılı bir durum var. İlgili müdürlük bilgileri meclisten saklamak yerine işini doğru yapsaydı, ne Sayıştay bu durumu tespit ederdi ne de biz bugün bu tabloyu konuşuyor olurduk."

Uğuz, tespit edilen 32 yerin ruhsatsız işletilmesinin Sayıştay raporlarında da net bir şekilde yer aldığını vurgulayarak, belediyenin hukuki ve etik bir tutarsızlık içinde olduğunu ifade etti. AK Parti Grubu, söz konusu yerlerin bir an önce ruhsatlandırılmasını veya neden olduğu kamu zararının açıklanmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri