MEDYA EGE - Mayıs ayından beri her ay gerçekleşen açılışlarla ve biri uluslararası olmak üzere üç festivalle tüm dikkatleri üzerine çeken Menemen Belediyesi, büyük bir etkinliğe daha imza attı. Menemen Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği rahvan at yarışları, bu yıl, 13 farklı kategoride toplam 184 atın ve binicisinin kıyasıya mücadelesine sahne oldu.
Yarışların en dikkat çeken kısımlarından biri ise, “en büyük baş” kategorisinin kısa süre önce vefat eden Seyrekli Rahvan Atçılarından Alaattin Özeren anısına düzenlenmesi oldu. “Dedeoğlu Kasap Ali” olarak tanınan Özeren, sevgi ve saygıyla anıldı. Gerçekleşen programa, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ın yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Ataman, Menemen Kaymakamı Vedat Yılmaz, MHP Bursa İl Başkan Vekili Ferhat Daysalı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yarışlara ilişkin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunan Başkan Pehlivan, "11. Geleneksel Rahvan At Yarışlarımızı bu yıl, 13 farklı kategoride toplam 184 atın katılımıyla gerçekleştiriyoruz" diyerek bu sayının şimdiye kadar Türkiye’de ulaşılan en yüksek katılım rekoru olduğunu vurguladı. Pehlivan, etkinliğe katılım sağlayan protokol üyelerine ve vatandaşlara teşekkür ederek, Menemen’in kültürel mirasına sahip çıkmaya devam edeceklerini belirtti.