Sanatçının annesine duyduğu özlemden ilham alarak hazırladığı şarkının klip lansmanı Torun Center’da gerçekleştirildi.
Duygusal yapısıyla dikkat çeken “Anne” şarkısının klibi, Şile ve Ağva’nın doğal güzellikleri eşliğinde, 15 kişilik profesyonel bir ekiple çekildi. Lansmanda sanatçının ailesi, yakın dostları ve sanat dünyasından davetliler de Sevilen’i yalnız bırakmadı.
“İLK ANNEM DİNLEDİ VE HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI”
Şarkının ortaya çıkış hikâyesini anlatan Meryem Sevilen, “Anne”yi yalnız kaldığı bir dönemde annesi için yazdığını söyledi.
“Yalnız kaldığım bir dönemde annem için yazdım. Şarkıyı yazdığım anda hemen annemi aradım. ‘Anneciğim, sana bir şarkı yazdım, bir şarkı dinle’ dedim. O kadar heyecanlıydım ki… İlk bu şarkıyı annem dinledi ve telefonda hüngür hüngür ağladı. Ben de çok duygulandım.”
Şarkıyı tamamlamak için Avrupa’daki yoğun konser programına ara vererek Türkiye’ye geldiğini belirten Sevilen, “Almanya’daydım ve Avrupa’da çok yoğun bir konser tempom vardı. Hemen biletimi kestim, Türkiye’ye geldim. Şarkı için çalışmalara başladık, stüdyoya girdim ve ardından Şile ile Ağva’da çok güzel bir klip çektik” dedi.
“BU ŞARKI CANIM ANNEME VE BÜTÜN ANNELERE ARMAĞAN”
Hicaz makamındaki “Anne” şarkısının kendisi için çok özel olduğunu belirten Sevilen, eserini başta annesi olmak üzere tüm annelere armağan etti.
“Bu şarkı öncelikle canım anneme ve bütün annelere armağanımdır. Çok severek yazdığım ve seslendirdiğim bir parça. Anne ve babaya saygı benim için çok farklı bir yerde. Ben de bir anneyim. Annemi çok seviyorum.”
AVRUPA’DAKİ SAHNELERİ KONSER ALANINA DÖNÜŞÜYOR
Kış aylarını Avrupa’da, yaz aylarını ise Türkiye’de geçirdiğini söyleyen Meryem Sevilen, Almanya başta olmak üzere Hollanda ve Belçika’da ciddi bir dinleyici kitlesine sahip olduğunu ifade etti.Sevilen, Avrupa’daki sahne yoğunluğunu şöyle anlattı:
“Almanya’da bir konser verdiğim zaman Hollanda’dan, Belçika’dan ve çevre illerden gelen çok sayıda sevenim oluyor. Mekân sahipleri bana ‘Meryem, bu mekân hiç böyle bir kalabalık görmedi’ diyor. Dışarı çıktığımızda bütün plakaların yabancı plakalar olduğunu görüyoruz. Benim sahnem gerçekten konser alanına dönüşüyor.”
YENİ ŞARKILAR YOLDA
Müzik çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sevilen, önümüzdeki dönemde dört yeni şarkısını daha müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.
Çalışmalarından üçünde kendi söz ve bestelerinin yer aldığını belirten sanatçı, bir eserinin ise İlyas Keçeci imzası taşıdığını söyledi.
“Ben sürekli beste üreten bir insanım. Yüzlerce bestem var. Yaşadığım ve nefes aldığım sürece şarkılarımı art arda yayımlayacağım. Bence müzik camiasında üreten insanlar her zaman ayakta kalır. Şarkıcılar değil, sanat üreten ve yazan sanatçılar her zaman ayakta kalır.”
“HAYVANLARIN AHINI ALMAYIN”
Lansmanda hayvan sevgisiyle ilgili de önemli mesajlar veren Meryem Sevilen, hayvanlara yönelik şiddete tepki gösterdi.
“Bir hayvana verilen bir mama, bir parça ekmek ya da bir kap su bile sadakadır. Benim de kedilerim var. Bu hayvanlara nasıl şiddet uygulanıyor, gerçekten çok üzülüyorum. Lütfen hayvanların ahını ve bedduasını almayın. Bir ekmek verin, mama verin, su verin. O hayvanın duasını alın.”
Hayvanların kendilerine yapılan iyiliği unutmadığına inandığını belirten Sevilen, “Allah’ın adaletine inanıyorum” sözleriyle mesajını tamamladı.
Torun Center’da gerçekleştirilen klip lansmanıyla “Anne” şarkısını müzikseverlerle buluşturan Meryem Sevilen, hem duygusal şarkısıyla hem de yeni projeleriyle müzik gündemindeki yerini almaya hazırlanıyor.