Meteoroloji’den kar yağışı uyarısı!

Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji’den son dakika hava durumu ve kar yağışı uyarısı! İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere il il hava durumu tahminleri duyuruldu. Bazı illerimizde sağanak yağışlar hakim olurken, bazı illerde ise kar yağışlar yoğun bir şekilde etkili oluyor. örülürken, Beyoğlu’nun başta Taksim olmak üzere bazı bölgelerinde de kısa süre dolu yağışı etkili oldu Marmara'nın güneydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Denizli, Kütahya, Afyonkarahisar, Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Van ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.. Ankara, İzmir ve İstanbul başta olmak üzere il il hava durumu raporu yayınlandı. Buna göre '' Bugün hava nasıl olacak, kar yağışı hangi bölgelerde etkili olacak?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. Dün akşam İstanbul'da özellikle Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kısa süreli kar ve dolu yağışı görülmüştü. Bolu'da ise yollar beyaza bürünürken, karayolları ekipleri yolun kapanmaması için yoğun çaba harcıyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI; Rüzgarın; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

DON OLAYINA DİKKAT!

Doğu illerimizde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta sürücüler olmak üzere, vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri