"Metroturizm ahlaksızlığı"

Aysel Ateş Abdullazade

Merhaba sevgili MedyaEge okuyucuları! 

Her gün yeni bir olumsuz habere uyanıyoruz. Gözümüzü açar açmaz manşetlerin etkisi ile zorla ayıkıyoruz tatlı uykumuzdan. Taciz, tecavüz, kızını bile gözden çıkaran babalar, el kadar bebeklerin alet edildiği pislikler, kadın cinayetleri, şiddet gören mor gözlü kadınlarla röportajlar...

Dün akşam bir haber çıktı. "Metroturizm" şirketine ait otobüs müavini ile ilgili iğrenç bir haber. Bu sabah şahsın tutuklandığını öğrendik. Serbest kalır mı, orası meçhul. Her an kravat ve takım elbise indirimi alabilir. Bunları çok gördük çünkü. En katı cinayet zanlısının bile bu indirimle serbest bırakılmasına tanıklık ettik. Bu yüzden pek emin değiliz adaletten açıkçası. 

Şimdi bir kıyaslama ile soru soracağım. Sonra bu haberin iğrenç içeriğini öyreneceksiniz. Bir kadın (hostes) düşünün otobüste oturmuş, 17yaşlı bir erkeğe bakarak mastürbasyon yapıyor. Olasılığı ne kadar? Sıfıra yakın. Peki bir erkek düşünün bunu yapan. O kadar çok ki. Hemen hemen çok yerde şahidi olmuşuzdur, olmasak da duymuşuzdur. Neden bir erkek bunu yapar? Cinsellik hissi her iki cinste mevcut. Kadın bunu kontrol etmeyi en âlâsından başarıyorsa erkek niye bu kadar kontrolsüzce ve ertafdakileri umursamazca davranıyor? 

Cevabı çok basit; çünkü biz onların beynine "sen herşeyi yapabilirsin, çünkü sen bir erkeksin" kodlaması işledik. Çünkü biz erkekleri Kaf dağının başına çıkardık. Çünkü biz doğru terbiye veremedik. Çünkü biz mavi ve pembe rengi cinselleştirdik. Çünkü biz kız ve erkek ayrımı yaptık. 

Otobüste müavin başka koltukta oturan 17yaşındaki kıza bakarak mastürbasyon yapmış, kendini tatmin etme çabalarında bulunmuş. Haberin konusu bu. Ne kadar "doğallaşmış" bu erkekler. Ne kadar özgürsünüz böyle. Cinsel ihtiyacınızı göz önünde, açık aşikar yaşayabilecek kadar mı hayvanlaştınız? Bu kadar mı eğitemedik sizi? 

Bir de konunun bu tarafına değinmek istiyorum. İnsanlarla ilişkisi, yakın teması olan işlerde işcilerin psikolojik testten geçmesi gerekli oldu artık. Metroturizm gibi ucuz bir şirketin böyle yoldan bulunma elemanlarla çalışması oldukça doğal. Verdikleri ucuz hizmet gibi, veremedikleri basit ahlak kuralları da söz konusu. Uzun bir yola çıkıyorsun, şirket yetkilisi sandığın, saatlerce otobüsünde yol aldığın adam sana bakarak mastürbasyon yapıyor, kendini tatmin ediyor. Kime ve neye güveneceğiz biz bu memlekette? Bu kadar psikopat, bu kadar ahlaksız, bu kadar kendini bilmez, şerefsiz varken nasıl güveneceğiz biz bu ülkeye? 

Ahlaksız davranışda bulunan Metroturizm şirketinin otobüs müavini Hüseyn Ç. için bu ülkenin mahkemesinden adaletli bir karar çıkarmasını, bu şahsın toplum için tehlikeli olduğu kanaatini göz önünde bulundurarak cezasını almasını bu ülkenin vatandaşı olarak, bir kadın olarak, bir insan olarak ve bir anne olarak talep ediyorum!