MHP'ye İzmir'de büyük katılım

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Karşıyaka İlçe Teşkilatı’nın yeni üyelerle gerçekleştirilen buluşmada önemli açıklamalarda bulundu.

Dünyada hızla değişen jeopolitik dengeler karşısında Türkiye’nin güçlü devlet aklına ve sağlam bir iç cepheye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Şahin, “Bizim pusulamız Türk milletidir, ölçümüz devletimizin bekası, davamız ise büyük ve güçlü Türkiye’dir” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, partiye yeni katılan üyelerle gerçekleştirilen programda Türkiye ve dünyadaki gelişmeler, MHP’nin siyasi misyonu, Türk dünyasının geleceği ve “Terörsüz Türkiye” hedefi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

“DÜNYA YENİDEN ŞEKİLLENİYOR, TÜRKİYE BU DENKLEMİN MERKEZİNDE”

Dünyanın savaşlar, ekonomik krizler, enerji mücadeleleri ve değişen ticaret yollarıyla yeni bir döneme girdiğine dikkat çeken Şahin; Ukrayna’dan Gazze’ye, Kızıldeniz’den Doğu Akdeniz’e, Kafkasya’dan Afrika’ya kadar yaşanan gelişmelerin birbirinden bağımsız değerlendirilemeyeceğini ifade etti.

Şahin, küresel güç mücadelesinin en ağır bedelini mazlum milletlerin ve özellikle Müslüman coğrafyaların ödediğini belirterek şöyle konuştu:

“Emperyalizmin yöntemi değişse de hedefi değişmemiştir: Bölmek, parçalamak, zayıflatmak ve yönetmek. Etnik ve mezhepsel farklılıkları kullanarak milletleri birbirine düşüren anlayışın Libya’da, Irak’ta ve Suriye’de nelere yol açtığını hep birlikte gördük.”

Türkiye’nin bu küresel dönüşüm içerisinde sıradan bir ülke olmadığını vurgulayan Şahin; Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Karadeniz’den Akdeniz’e, Türkistan’dan Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada Türkiye’nin stratejik öneminin giderek arttığını söyledi.

Zengezur Koridoru, Kalkınma Yolu Projesi ve Türk Devletleri Teşkilatı’nın yükselen önemine dikkat çeken Şahin, Türkiye’nin enerji, ticaret ve lojistik hatlarının merkez ülkelerinden biri olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

“İÇ CEPHESİ GÜÇLÜ OLMAYAN BİR DEVLET, DIŞARIDA GÜÇLÜ OLAMAZ”

Türkiye’nin önündeki tarihi fırsatları değerlendirebilmesi için milli birlik ve beraberliğin korunmasının hayati önem taşıdığını belirten Şahin, “İç cephesi zayıf olan bir devletin dış cephesi güçlü olamaz. Kendi insanını birbirine düşman eden bir ülke, önüne çıkan tarihi fırsatları değerlendiremez” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu noktadaki tarihi sorumluluğuna işaret eden Şahin şöyle devam etti:

“Milliyetçi Hareket Partisi günübirlik siyasi hesapların partisi değildir. Biz seçimden seçime milletini hatırlayan, kamuoyu araştırmalarına göre fikir değiştiren, sosyal medyanın gündemine göre istikamet belirleyen bir siyasi hareket olmadık. Bizim pusulamız Türk milletidir. Bizim ölçümüz devletimizin bekasıdır. Bizim davamız büyük ve güçlü Türkiye’dir.”

“DEVLET BAHÇELİ SİYASETİ GÜNLÜK ALKIŞLARA GÖRE DEĞİL, DEVLETİN GELECEĞİNE GÖRE OKUYOR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu siyasi duruşun Türkiye’nin uzun vadeli çıkarları doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, Bahçeli’nin hadiseleri yalnızca bugünün şartlarıyla değil, Türkiye’nin gelecekte karşılaşabileceği risk ve fırsatları dikkate alarak değerlendirdiğini söyledi.

Şahin, “Sayın Genel Başkanımız siyaseti günlük alkışlara göre değil, devletin uzun vadeli çıkarlarına göre okumaktadır. Bizim kendisine ‘Asrın Bilgesi’ dememiz kuru bir övgünün değil, yıllar içerisinde ortaya çıkan bu devlet adamlığının ifadesidir” dedi.

“TERÖR BİTECEK, SİLAHLAR SUSACAK”

Konuşmasında “Terörsüz Türkiye” hedefi üzerinde özellikle duran Şahin, Türkiye’nin yaklaşık yarım asırdır terör nedeniyle çok ağır bedeller ödediğini ifade etti.

Şahin şunları söyledi:

“Terör bitsin mi, bitmesin mi? Anadolu’da bin yıldır beraber yaşayan kardeşlerimiz birbirine yeniden sımsıkı sarılsın mı, sarılmasın mı? Kardeşliğimiz Türkiye Yüzyılı’na mühür vursun mu, vurmasın mı? Bizim cevabımız açıktır: Terör bitecek, silahlar susacak. Türk’üyle Kürt’üyle, Alevi’siyle Sünni’siyle bu büyük millet birbirine daha güçlü sarılacaktır.”

MHP’nin mücadelesinin herhangi bir etnik kimlikle değil, terör örgütleri ve Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan yapılarla olduğunu belirten Şahin, “Bizim kavgamız Kürt kardeşimizle değildir. Bizim mücadelemiz emperyalizmin maşası hâline gelmiş terör örgütleriyle ve bu milletin kardeşliğine kastedenlerle olmuştur” ifadelerini kullandı.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE TESLİMİYET DEĞİL, TERÖR PRANGASININ SÖKÜLÜP ATILMASIDIR”

“Terörsüz Türkiye” hedefinin yanlış yorumlanmaması gerektiğini vurgulayan Şahin, bunun bir teslimiyet veya pazarlık anlamına gelmediğini söyledi.

Şahin, “Terörsüz Türkiye; teslimiyet değildir, pazarlık değildir, devletin terör karşısında geri adım atması hiç değildir. Tam tersine terör örgütünün silah bırakması, kendisini feshetmesi ve Türkiye’nin önündeki yarım asırlık terör prangasının sökülüp atılması hedefidir” dedi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bu süreçte büyük bir siyasi sorumluluk üstlendiğini belirten Şahin, Bahçeli’nin “Yeter ki terör hayatımızdan çıksın, varsın bizim sonumuz darağacı olsun” sözlerini hatırlatarak, “Liderlik, milletinin geleceği için kendi siyasi geleceğini hesap etmemektir. Devletin bekası söz konusu olduğunda elini değil, gövdesini taşın altına koyabilmektir” değerlendirmesinde bulundu.

“TÜRKİYE GÜÇLENİRSE GÖNÜL COĞRAFYAMIZ DA GÜÇLENECEK”

Türkiye’nin önünde terörden arınmış, enerjisini iç çatışmalara harcamayan ve Türk dünyasıyla bütünleşen güçlü bir gelecek bulunduğunu ifade eden Şahin, Türkiye’nin yükselişinin yalnızca ülke sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlar açısından değil, geniş bir gönül coğrafyası açısından da önem taşıdığını söyledi.

“Türkiye güçlenirse Balkanlar’daki kardeşimiz güçlenecek, Türkistan’daki soydaşımız güçlenecek, Gazze’deki mazlum umutlanacak, Afrika’daki garip başını kaldıracaktır” diyen Şahin, MHP’nin mücadelesinin bu büyük gelecek tasavvurunun bir parçası olduğunu kaydetti.

YENİ ÜYELERE: “YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ”

Programda MHP saflarına yeni katılan üyelere de seslenen İl Başkanı Veysel Şahin, üç hilalli rozetin yalnızca bir siyasi parti üyeliğini değil, yarım asrı aşan bir mücadeleyi ve büyük bir emaneti temsil ettiğini ifade etti.

Şahin sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Belki bugün yakanıza takılan küçücük bir rozettir. Ama bilin ki o rozetin arkasında yarım asrı aşan büyük bir mücadele, nice fedakârlık, nice gözyaşı, nice dua ve tertemiz bir ülkü vardır. Bu hareketin tarihinde makam beklemeden çalışanlar, hiçbir karşılık beklemeden davasına ömür verenler vardır. Bu yüzden Milliyetçi Hareket Partisi bizim için yalnızca bir parti değildir. Burası bir hatıradır, bir vefadır, bir emanettir.”

Yeni üyelerin artık bu emanetin birer sahibi olduğunu vurgulayan Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Hiçbiriniz burada yabancı değilsiniz. Hiçbiriniz bu kapının misafiri değilsiniz. Çünkü siz bugün bir parti binasının kapısından değil, büyük bir ailenin kapısından içeri girdiniz. O kapının üzerinde üç hilal vardır. O kapının ardında Türk milletine karşılıksız sevda, vatan, bayrak ve şehitlerimizin emaneti vardır.

Burası sizin de ocağınızdır.
Burası sizin de davanızdır.
Burası sizin de ailenizdir.

Yuvanıza hoş geldiniz.
Davanıza hoş geldiniz.
Üç hilalin gölgesine hoş geldiniz.

Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi daim, yolumuzu açık, davamızı muzaffer eylesin.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri