Milletvekili Çankırı'dan Başkan Tugay'a yazılı hatırlatma!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sorumluluklarını hükümete yönlendirerek yerine getirmediğini belirtti. Çankırı, Tugay’a mevzuatı hatırlatan resmi dosyayı PTT üzerinden gönderdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark içerisindeki “açık ofis” uygulaması tartışılmaya devam ederken, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Büyükşehir’in sorumluluklarını hükümete yönelterek perdelediğini ifade eden sert bir açıklama yaptı.

Milletvekili Çankırı TBMM’de yaptığı basın açıklaması ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yasal görevlerine işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Tugay, artık merkezi hükümeti işaret ederek sorumluluklardan kaçmanın bir mazereti yok. Kanun çok açık: İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri, yetkileri ve sorumluluk alanları bellidir. İzmir’in sorunları bahanelerle değil, sorumluluk üstlenilerek çözülür. Biz görevimizi biliyoruz; kendisine de hatırlatmak zorunda kalıyoruz.”

Çankırı, açıklamasının devamında, Büyükşehir yönetiminin kentte çözüm bekleyen konularda sorumluluğu üstlenmek yerine sürekli bir yönlendirme çabası içinde olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

“İzmirli hemşehrilerimiz sorunların çözülmesini beklerken Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki sorumluluklarını unutuyor. Bu yüzden kanunu, görev tanımlarını ve mevzuatı kendisine yazılı olarak tekrar iletiyoruz. Görevini unutan Tugay’a, sorumluluğunu biz hatırlatıyoruz.”

Milletvekili Çankırı, Büyükşehir’in yükümlülüklerini düzenleyen İçişleri Bakanlığı mevzuatını çıktı hâline getirerek resmi bir hatırlatma metni hazırladı ve bunu da açıklamasında şu sözlerle duyurdu:

“İzmir’in sorunlarını çözmek yerine hükümeti suçlayan bir yaklaşım kabul edilemez. Mevzuat ortada. Biz de kanunu kendisine yazılı olarak iletmek üzere hazırladık.”

PTT’YE YAPILAN RESMİ GÖNDERİM

Milletvekili Çankırı, hazırladığı resmi hatırlatma dosyasını ve ilgili kanun maddelerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “açık ofis” olarak gösterdiği Kültürpark’taki adrese göndermek üzere bizzat PTT’ye giderek kargoladı. Çankırı, gönderim işlemini gerçekleştirdikten sonra, “Sorumluluğun adresini kendisine açıkça gösteriyoruz; görev hatırlatmamızı da resmi olarak kapısına gönderiyoruz.”ifadelerini kullandı. Gönderinin resmi takibi de başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri