Milletvekili Kaya'dan Büyükşehir'e: 9 yıldır hiçbir adım atılmadı!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yüklendi. Kaya, “Tüm izinler 2016’da alındı, ‘engel yok’ denmişti. 9 yıldır hiçbir adım atılmadı" dedi.

MEDYA EGE - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi üzerinden yürütülen tartışmalara ilişkin sosyal medya hesabından sert açıklamalarda bulundu. CHP’li yöneticilerin yıllardır İzmir’in çöp sorununu çözmek adına hiçbir somut adım atmadığını söyleyen Kaya, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açıklamalarla başarısızlıklarını örtmeye çalıştıklarını ifade etti.

Milletvekili Kaya, geçmişe dönük resmi belgelerle desteklediği açıklamasında, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “hükümet engelledi” yönündeki söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Kaya, “Bir koro halinde yapılan bu açıklamalar, CHP'nin söz konusu husustaki ihmalini ve kente ihanete varan suistimalini asla gizleyemeyecektir” dedi.

“ÖNÜMÜZDE HİÇBİR ENGEL KALMADI”

Kaya, CHP’li eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 13 Mayıs 2016 tarihinde yaptığı resmi açıklamalara dikkat çekerek, o tarihte projeye ilişkin tüm izinlerin alındığını hatırlattı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinde yaptığı, “Yer sorunu çözüldü. Olumlu görüş verildi. Bir an önce proje yapılırsa İzmir için iyi olur” şeklindeki açıklamayı hatırlatan Kaya, aynı gün Kocaoğlu’nun, “ÇED projesini yapmıştık, Dünya Bankası kredisi hazır. Önümüzde hiçbir engel kalmadı” ifadelerini kullandığını anımsattı.

“9 YILDIR HİÇBİR ADIM ATILMADI”

Aradan geçen 9 yıla rağmen projede ilerleme sağlanmadığını belirten Kaya, “Dün 'önümüzde engel kalmadı' denilen Yamanlar için bugün 'engellendik' deniliyorsa, bu büyük bir çelişkidir ve bu çelişkinin tek mağduru İzmir halkıdır. CHP'li başkanlar kendi aralarında birbirini yalanlamakta, gerçekleri çarpıtmaktadır” diye konuştu.

“ÇÖP DAĞLARININ TEK SORUMLUSU CHP’DİR”

İzmir’de artan çöp yığınları ve kötü koku sorununa da değinen Kaya, “Bugün çöp dağları ve koku İzmirli hemşehrilerimizi boğuyorsa, bunun tek sebebi CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin beceriksizliğidir, irade göstermemesidir. İzmir'in çöp sorununu çözmek isteyenler için yol bellidir, belgeler ortadadır, kararlar alınmıştır. Yamanlar'da her şey hazırdır. Tek eksik olan, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş yapma niyetidir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri