Öğrenmeyi pekiştirmenin keyifli yolu, müze gezisi

Ege Üniversitesi, müzeleri ile yeni eğitim dönemi öncesinde özellikle çocuklar için öğrenmeyi keyifli ve kalıcı hale getiriyor.

 

Yeni eğitim döneminin başlamasına az bir zaman kala tatilden okula geri dönüş sürecinde Ege Üniversitesi müzeleri ailelere yardımcı olacak. Ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimlerinin yanı sıra, araştırma olanakları, sanayi işbirlikleri ve sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimler işbirliğinde sürdürdüğü sosyal sorumluluk faaliyetleri ile öne çıkan Ege Üniversitesi, topluma hizmet konusunda da önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ege Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren müzeler, etnografyadan edebiyata, eczacılıktan botaniğe pek çok konuda özellikle gençler ve çocuklar için öğrenmeyi keyifli ve kalıcı hale getiriyor. Halk kültürüne verdiği hizmet nedeni ile ödüllendirilen bu müzelerde dünyanın en küçük kitabından en hafif kâğıdına, fil ve dinozor iskeletinden dünya florasına ait bitki örneklerini görmek mümkün.

Gezi öncesinde okuma, sonrasında sohbet

Ege Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGEÇEM) Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeynep Cihangir Çankaya, müze gezilerinin yaz döneminde aileler ve çocuklar için önemli bir sosyal faaliyet olduğunu belirtti. Çankaya, müze gezilerinin çocuklara yapacağı katkı konusunda şu açıklamada bulundu: “Çocukların müzeleri, sergileri gezmeleri, koleksiyonları incelemeleri yaratıcıklarını geliştirir, meraklarını artırır, okulda öğrendikleri bilgilerin somut karşılıklarını görme fırsatı vererek öğrenmeyi keyifli ve kalıcı kılar. Geçmişe ait izleri görmek farklı kültürleri tanımalarını, geçmişten bugüne değişimi fark etmelerini sağlar. Geziler öncesinde gidilen yerle ilgili okuma yapmak, gezi sırasında ve sonrasında neler gördükleri, düşündükleri, hissettikleri hakkında sohbet etmek iyi olacaktır.”

Hangi müzeler ve koleksiyonlar var?

Ege Üniversitesi bünyesinde, Etnografya Müzesi, Kâğıt ve Kitap Sanatları Müzesi, Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müzesi, Ziraat Fakültesi Atatürk 100. Yıl Tarım Makineleri Müzesi, Eczacılık Fakültesi Süleyman Ferit Eczacıbaşı Şifa Eczanesi, Botanik Bahçesi Herbaryum Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gözlem Evi Uygulama ve Araştırma Merkezi Göktaşları ve Eski Gözlem Aletleri Koleksiyonu, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü

Bilgisayar Tarih Sergisi, Diş Hekimliği Fakültesi Diş Hekimliği Tarihi Sergisi hali hazırda ziyaret edilebiliyor. Edebiyat Fakültesi Eski Eser Koleksiyonu eğitim döneminde hizmet verirken, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Niyazi Lodos Böcek Müzesi ve Ziraat Fakültesi Koleksiyonu gelecek günlerde yeniden ziyarete açılacak. Bunlarla birlikte Su Ürünleri Fakültesi Müzesi şu an sadece bilimsel çalışmalara hizmet vermekle birlikte gelecek günlerde onun da ziyarete açılması planlanıyor. Ayrıca Ege Üniversitesi bünyesinde Fen Fakültesi Zooloji Koleksiyonu gibi sadece bilimsel çalışmalar hizmet veren koleksiyonlar da bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri