ÖĞRETMEN ADAYLARI YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ

2017 Mayıs mülakatı mağduru öğretmen adayları, sözü verilen 10 bin ek atamanın gerçekleşmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Öğretmen adaylarının sosyal medyada sesleri dalga dalga yayılırken bir yandan da yetkililer ile görüşmeye devam ediyorlar. Daha önce birçok yetkili ile görüşen öğretmen adayları bu defa da hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Maliye Bakanlığı bünyesindeki birçok yetkili isim ile görüştü. O isimlerden biri Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu.


Öğretmen adayları mülakatlarda yapılan haksızlıkları ve yaşadıkları mağduriyeti belgelerle dosya haline getirerek Sn. Aydoğdu'ya teslim etti. Aydoğdu yaptığı  açıklamada 10 bin ek atama için Maliye Bakanlığına yazı gittiğini ve bakanlıktan onay gelir gelmez okullardaki öğretmen ihtiyacının saptanıp derhal atamanın gerçekleştirileceğini belirtti.
Bu bilgiyi alan öğretmen adayları soluğu Maliye Bakanlığında aldı. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde görevli Devlet Bütçesi Uzmanı Rasim Akın ile görüşen öğretmen adayları, konu hakkında ayrıntılı bilgi almaya çalıştı. Akın  yaptığı açıklamada Maliye Bakanlığına 10 bin ek atama için izin yazısı geldiğini ve bakanlığın bu konuda çalışmalarına devam ettiğini belirtti.


Hazırladıkları dosyayı Rasim Akın'a da teslim eden mülakat mağduru öğretmen adaylarının bir sonraki durağı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç oldu. Kılıç, mülakatlarda bazı sıkıntıların olduğunu ve mağduriyetlerin giderilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.


Şimdi gözler Maliye Bakanlığından gelecek müjdeli bir haberde. Maliyeden onay çıkar çıkar çıkmaz hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın sözünü verdiği 10 bin Ek atama gerçekleştirilecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri