Oğuzhan Özkaya Eğitim kurumları ‘ E- twinning Programı’

Avrupa Birliğinin e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan "E-Twinning Programı" kapsamında Romanya ile Türkiye arasında öğrenci değişimi projesi gerçekleştirildi.

Avrupa Birliğinin e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan "E-Twinning Programı" kapsamında Romanya ile Türkiye arasında öğrenci değişimi projesi gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Kurucusu, Genel Koordinatörü ve öğrenciler, Romanya’dan gelen misafir Okul Müdürü, Proje Koordinatörü ve 11 öğrenci olmak üzere 14 kişilik ekibi havaalanında büyük bir coşku ile karşıladı. Oğuzhan Özkaya öğrencileri ve aileleri tarafından karşılanan öğrenciler, Oğuzhan Özkaya öğrencilerin evlerinde misafir edildiler.
 
Etkinliğin 2. günün de Romanya’dan gelen öğrenci değişim grubu öğrencileri ve öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u ziyaret ettiler. Daha sonrasında Türkiye- Romanya dostluk temalı kültür gecesi düzenlendi. Oğuzhan Özkaya Eğitim kurumlarının ev sahipliği yaptığı kültür gecesi renkli sahnelere tanık oldu. Türk adetlerinin en gelenekseli olan kına gecesi yabancı öğrenciler ile türk öğrencilerinin performanslarıyla canlandırıldı. Zeybek, damat halayı, Kafkas dans gösterileri yapılan gecede kına yakma ve damat traşı yapıldı. İzmir’in tarihi yerleri ve Romanya sunumunun yanı sıra her ülkenin geleneksel dansları yapılarak iki ülke arasında kültür köprüsü kuruldu. İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Ali Bayırlar ve öğrencilerin sahnelediği Kafkas dansı ise geceye renk kattı.

Ev sahipliğini Oğuzhan Özkaya’nın yaptığı geceye İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdür yardımcısı Şemsettin Ünal, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Balçova İlçe Milli Eğitim Müdürü Erhan Atilla, Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kaya katıldı.

Daha sonrasında Romanya’dan gelen öğrencilere İzmir gezisi düzenlendi. Ülkenin tanıtımına destek veren Oğuzhan Özkaya Eğitim kurumları Romanyalı öğrencileri ağırlayarak Türk kültürünü yaşattı.

Ülkemizin manevi değerlerini, kültürünü, tabii güzelliklerinin tanıtıldığı, yabancı ülkelerle kardeşlik kurmaya odaklanan ‘’ E-Twinning Projesi’’ kapsamında ev sahipliği yapan Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Romanyalı misafirlerini uğurladı. Oğuzhan Özkaya Eğitim Kurumları Kurucusu Oğuzhan Özkaya; Romanyalı öğrenciler kültürlerin ve şehirlerin tanıtılması projesinde birlikte çalışacaklarını ve 2. etapta ise öğrencilerinin haziran ayında Romanya’ya gideceğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri