Paul Gulda, AASSM'de sahne alacak!

Mozart’ın Eserlerini Seslendirecek

Olten Filarmoni Orkestrası 6. sezonunda, 8 yaşında piyano çalmaya başlayan harika bir klasik dönem yorumcusu ve piyanist olan deha Friedrich Gulda’nın oğlu ve öğrencisi Avusturyalı piyanist Paul Gulda’yı ağırlıyor. Uluslararası konserlerde solo ve oda müziği sanatçısı ve besteci olarak sahne alan Gulda, konserlerinde doğaçlama performasıyla da beğeni topluyor.

İlk kez 2017 yılında Olten Filarmoni Orkestrasına konuk olan Paul Gulda’nın özellikle Mozart yorumuyla dünyada ön plana çıkan birinci sınıf bir sanatçı olduğunu dile getiren Olten Filarmoni Orkestrası İcra Kurulu Başkanı Fatma Olten, “Paul Gulda 2017 yılında bize geldiğinde sezon programında başka bir sanatçı vardı. Fakat sanatçı omzunu kırdığı için biz aynı seviyede bir solist arayışıyla kendisine ulaşmıştık. O dönemde Avrupa ile Asya arasında toplumlar arası ve dinler arasında bir elçi görevi göreceğini ifade ederek çok mutlu olacağını söylemiş ve çok kısa bir sürede davetimizi kabul edip Türkiye’deki ilk konserini İzmir’de bizimle gerçekleştirmişti. Konserin sonunda izleyicilerimize Mozart’ın bir eserine İzmir Marşını yerleştirerek seyirciyi de içine alan harika bir sürpriz de yaptı. Ardından bu performansı duyuldu ve geçen yıl İstanbul’a bir davet alarak orada bir konser gerçekleştirdi. Olten 3 sezon sonrayı planladığı için O giderken O’nun tek başına sahnede olabileceği bir program ile bu yıl İzmir’li izleyiciyi tekrar Paul Gulda ile buluşturmak istedik. Gerçekten inanılmaz bir Mozart yorumcusu ve bu defa Mozart’ın ölmeden önce son bestelediği eseri çalacak. Çok özel ve çok güzel bir insan burada olduğu için kendisine çok teşekkür ediyor, bütün İzmir’li klasik müzik severleri bu konserimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İzmir’de 15 Genç ile Masterclass Performans

Bir çok ülkede düzenli olarak masterclasslar veren Gulda, ayrıca 9-10 kasım tarihlerinde Olten Sanat Vakfı’nın katkılarıyla İzmir’deki 15 üstün yetenekli piyano öğrencisine gelecekte nasıl sanatçı olunura dair bilgiler aktardı. Halen Viyana Uluslararası Müzik Akademisinde öğretmenlik yapan sanatçının Deutsche Grammophon, Gramola, JVC Japan etiketleriyle çıkmış yaklaşık 30 CD kaydı bulunuyor. Klasik müzik severler 13 Kasım çarşamba akşamı Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki klasik müzik konseri hakkında www.oltensanat.com adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirler. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri