Pratik ekmek yapımı tarifi

Nil Deniz

Bitmesini sabırla beklediğimiz karantina günlerinde, doğal beslenmenin önemini hep birlikte net olarak kavradık. 

Yarın akşam itibariyle; dört gün evde olmak demek, pazara kadar biz hanımlar üretime devam edeceğiz demek 

Bu sebepten ; bende sizler için evde kolaylıkla yapabileceğiniz, sonucu oldukça başarılı.

Ekmek tarifini paylaşmak istedim. Yapmayan kaldıysa buradan gönül rahatlığıyla kopya çekebilir. 

Evinizin mis gibi ekmek kokularının saracağı dakikalara hazır olun!

Hem sizi hem de cebinizi yormayacak bu tarif için; hemen her evde olan malzemelere, bir de fırına ihtiyacınız olacak. Peki, evde kolay ekmek nasıl yapılır? 
 
İşte  size kolay , pratik , bayatlamayan ekmek tarifi…
 
Malzemeler:

-2 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-1 tatlı kaşığı kuru maya
-1 tatlı kaşığı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
 
- Ekmek hamurunun yapımı :
 
-Bir kabın içine unu koyun. Mayayı, şekeri ve ılık suyu ilave edip kaşıkla karıştırın.
-Üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
-Maya aktive olmuş durumdayken içine unu ve tuzu ilave edip ; 
 yoğurun ,kesinlikle el sürmeyin.
-Yapışkan bir hamur elde edeceksiniz. Üstünü kapatıp 20 / 30 dk. mayalanmasını bekleyin.
-Hamur iki katına çıktığında mayalama işlemi sorunsuz demektir.
-Kelepçeli bir kalıba hamuru gerekirse kaşık yardımıyla koyun. 
 Üzerini kapatıp 10 dakika daha mayalama bırakın.
-Soğuk fırına yerleştirip, fırını 200 dereceye ayarlayın.
-Üstü kızarana kadar pişirin , fırından fırına pişme süresi değişebilir.
-Fırından çıktıktan sonra üstünü nemli bezle örtüp dinlendirin.
  Ekmeğiniz servise hazır , afiyet olsun.
 


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.