Ramazan İzol'den vatandaşlara korona uyarısı!

Doğu ve  Güneydoğu kanaat önderlerinden Ramazan İzol bölgede artan Kovid vaka sayıları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı  Fahrettin  Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda,  "Virüs, durup dururken yayılmıyor. 'Bana bir şey olmaz' diyenlerle, 'benden başkasına zarar gelmez' diyenlerin desteğiyle yayılıyor. Aramızdan bazıları ağır hasta oluyor ve birçoğumuzun yakını hayatını kaybediyor" ifadesini kullanmıştı.

Ramazan İzol, "Bende bu ifadelere birebir katılıyorum. Lütfen ama lütfen Bana bir şey olmaz demeyelim. Corona virüsü tedbirleri kapsamında kapatılan düğün salonları İçişleri Bakanlığı’nın nikâh ve düğün salonu genelgesi ile düğünler tekrar ertelenmişti" diyerek vatandaşları uyardı.

Bölgeyi çok iyi bildiğini belirten İzol  "gezdiğimiz yerlerde gördüğümüz manzara bizi çok üzdü.Değerli hemşehrilerimizi,kardeşlerimi uyarıyorum  TMM kuralına uyalım ,uymanları uyaralım bu beladan elbirliği ile kurtulacağız.  Kontrollü bir sosyal yaşantı sürdürmenin gerekliliğine vurgu yapan İzol, "Diyarbakır'da bulunduğu sırada tedbirsizliğin, rehavetin ciddi boyutlara ulaştığını gördük. Yaz ayları boyunca konunun uzmanlarının uyarıları hep devam etti. 'Dikkat edelim aksi takdirde vaka sayıları artış gösterir, ağır hasta sayımız artar, hiçbir ülkenin sağlık kapasitesi bir anda artan hasta sayısını karşılayacak güçte değil' şeklinde ciddi uyarılarıda bulunduk." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri