Rotary’den acil durum projesi

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, orman yangınlarına karşı ilk müdahalenin önemine ilişkin “Acil Durum İnsiyatif”i projesini hayata geçirdi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun son yıllarda artan hava sıcaklıklarından dolayı meydana gelen orman yangınlarına karşı ilk müdahalenin önemine ilişkin olarak hayata geçirdiği “Acil Durum İnsiyatif”i projenin ilk uygulama alanı Çeşme Ildır Mahallesi’nde çıkan orman yangınına yapılan “Ildır Acil Durum İnsiyatif” Grubu ile oldu.

Rotary iklim değişiminin sonucu olarak meydana gelen orman yangınlarına karşı ilk 5 dakikanın önemine ilişkin “Acil Durum İnsiyatif” projesini geliştirdi. Yangının meydana geldiği alana yakın yerleşim yerlerindeki halkın verilen eğitimden sonra biliçli bir ilk müdahale ile yangının kontrol altına alınmasına ilişkin yapılan uygulamada Çeşme Ildır Mahallesi’nde çıkan yangının ilk 20 dakikada kontrol altına alınması ile başarıya ulaştı.

İzmir Çeşme Ildır Mahallesi Çayağzı Mevkii’nin 1 km içerisinde çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Çeşme Rotary Kulübü tarafından kurulan “Ildır Acil Durum İnsiyatif” grubu mahalle sakinlerinin tanker suları ve imece usulüyle bilinçli ilk müdahalesi sonrası kısa sürede söndürüldü. Saat:14:54’te başlayan yangın 20 dakika sonrası tam olarak söndürülmüş ve Orman Genel Müdürlüğü ve İtfaiye birimlerinin olay yerine hızlı intikaliyle de soğutma çalışmaları yapılarak yangın zararsız bir şekilde kontrol altına alınarak sonlandırılmış oldu. Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt ve Çeşme Rotary Kulübü’nün katkılarıyla kurulan “Ildır Acil Durum İnsiyatif” grubunun başında bulunan Mahalle Muhtarı Erdem Yavuz, Çeşme Rotary Kulübü ile birlikte ilerleyen günlerde yangın mücadelesine yeni atılımlar için çalışmalara devam edileceğini açıkladı.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt konuya ilişkin olarak, “Çeşme Rotary Kulübü tarafından oluşturulan “Ildır Acil Durum İnsiyatif” Grubu sayesinde yangının 20 dakika içerisinde söndürülmesi hepimiz için sevindirici olmuştur. Dileriz yangınlar son bulur fakat olası bir durumda bilinçli bir ilk müdehalenin önemini de burada yaşayarak görmüş olduk. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri