SAKİN ŞEHİR ŞENLİĞE HAZIR

Seferihisar yarın “Ata Ekmeği ve Armola Şenliği” yapıyor.

Günümüzde çok az rastlanan Topan Karakılçık Buğdayı Tohumu’nu bulup çoğaltan ve yüzlerce yıl önceki tekniklerle “Ata Ekmeği”ni üreten Seferihisar Belediyesi,  Ata Ekmeği’ni ilçenin meşhur peyniri Armola ile büyük bir şenlikte ve ramazan sofrasında buluşturuyor.Seferihisar Belediyesi, 10 Haziran Cumartesi günü Ulamış Köyü’nde gün boyu devam edip, iftar sofrasıyla birleşecek bir etkinliğe hazırlanıyor. 2011 yılında Tohum Takas Şenliği’nde Gödence Köyü’nde bulunan Topan Karakılçık Buğdayı, uzun uğraşlar sonrasında Can Yücel Tohum Merkezi’nde çoğaltılıp köy değirmeninde aynı atalarımızın yaptığı şekilde öğütülerek un haline getirildi. Yüzde yüz doğal olarak elde edilen unla Turgut ve Ulamış köyündeki kadınlar taş fırında ekmek yapmaya başladı. Ata Ekmeği, önce Seferihisar’da, ardından Seferihisar Belediyesi’ne ait yöresel ürünlerin satıldığı www.seferibakkal.com internet sitesinde satılmaya başlandı. Ekmek, Türkiye’nin dört bir yanında büyük talep gördü. Talebe yetişmeye çalışan Seferihisar Belediyesi, ilçede birçok araziye karakılçık buğdayı ekti. Şimdi o buğdayların hasat zamanı geldi. Şenlikte hem hasat yapılacak hem de kadınların ürettiği Ata Ekmeği, Armola Peyniri’yle birlikte misafirlere sunulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri