Seferihisar'da Ata Ekmeği ve Armola Şenliği coşkusu!

Seferihisar Ulamış Köyü'nde düzenlenen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği'nde, Karakılçık buğdayını tanıtan Karakılçık Rotası’nın lansmanı yapıldı. 2000 ekmek satıldı, konserler ve etkinliklerle yöresel kültür tanıtıldı.

Seferihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Ata Ekmeği ve Armola Şenliği, bu yıl Ulamış Köyü’nde yoğun katılımla gerçekleşti. Geleneksel lezzetlerin buluştuğu şenlikte, aynı zamanda Karakılçık Rotası’nın lansmanı da yapıldı. Etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Eren, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar Belediye Başkan Yardımcıları Gökhan Pehlivan ve İnanç Karabulut, CHP Seferihisar İlçe Başkanı Rahmi Tezel Çınar, belediye meclis üyeleri, Ulamış Mahalle Muhtarı Kadir Girginer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“KARAKILÇIK ROTASI TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK”

Şenliğin açılışında konuşan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Karakılçık Rotası’nın önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl Ata Ekmeği ve Armola Şenliği’nde buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ama bu yıl şenliğimiz çok daha özel; çünkü aynı zamanda Karakılçık Rotası’nın lansmanını gerçekleştiriyoruz. Biz Seferihisar’da yerel olana sahip çıkarak, doğal olanı koruyarak geleceğimizi inşa ediyoruz. Karakılçık Rotası sadece Seferihisar için değil, Türkiye için de örnek olacak.”

2000 KARAKILÇIK EKMEĞİ SATILDI

Şenlik boyunca 2000 Karakılçık ekmeği satılırken, gün boyu konserler, tiyatro gösterileri, dans performansları ve geleneksel armola yapımı etkinlikleri gerçekleşti. Programda Bando Buffo’nun gösterisi, Grup Laf Aramızda’nın konseri, Seferiçınar Halk Dansları Grubu’nun sahne aldığı gösteri, İzBB Ulamış Köy Tiyatrosu’nun oyunu, Rebeteos Dance Academy’nin dans performansı ve Sinan Efe Aksoy’un konseri yer aldı.

ANADOLU’NUN EN ESKİ BUĞDAYI ROTAYA DÖNÜŞTÜ

Anadolu’nun en eski buğday çeşitlerinden biri olan karakılçık buğdayı, yalnızca tarlalarda değil, artık turizm rotasında da hayat buldu. Karakılçık Rotası’nın amacı, Seferihisar’ın ata tohumu karakılçık buğdayını gastronomi turizmine kazandırmak, yerel üretimi desteklemek ve köyün tarihi dokusu ile kültürünü ziyaretçilerle buluşturmak. Bu yeni rota sayesinde Ulamış’ın sokakları, köy pazarı, yöresel ürünleri ve lezzetleri artık daha geniş kitlelerle buluşacak. Başkan Yetişkin, modelin en kısa sürede diğer köylere de uygulanacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri