Selahaddin Hünü’ye onur plaketi!

Esnafın finans babası Selahaddin Hünü’ye onur plaketini İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan takdim etti. 

Meslek büyüklerini onurlandırma kararı alan İzmir Mobilyacılar Odası ismi Türkiye’ye mal olmuş bir üyesine onur plaketi verdi. 50 yıldır hiç ara vermeden İZMOD üyeliğini devam ettiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve İzmir Bölge Başkanı Selahaddin Hünü plaketini İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan’dan aldı.

USTALARIMIZ MİLLİ KÜLTÜRÜN BAYRAKTARIDIR

Mobilya sektöründen Türkiye’ye mal olan Selahattin Hünü ile meslektaş olmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu vurgulayan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, Esnafın finans babası ismini taşımanın ağır bir sorumluluk olduğunu söyledi. Başkan Özkoparan, “Bugünün Esnaf babası Selahaddin Hünü geçmişten günümüze önemli işler başardı. Mobilyacılıkta yenilikçiliğin, azmin ve doğru çalışmanın daima öncüsü oldu. Gün geldi tezgahın başında üretim yaptı, gün geldi pazarlamanın başında işini yaptı. Hayattaki Ustalarımız bizim için Yaşayan İnsan Hazinemizdir. Milli kültürün bayraktarı ve usta-çırak geleneğinin seçkin temsilcileridir. Bu zanaatkarlarımız, tüm hayatlarını vakfederek elde ettikleri bu becerileriyle, ortaya koydukları eserlerle, ülkemize ve dünyaya kazandırdıkları bu özgün değerlerle her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyorlar." dedi. Tutku ile mesleğini  yapanları hatırlamanın ve hatırlatmanın yararlı olacağını düşündüklerini belirten İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan Marifetin iltifata tabi olduğunu hatırlattı.

FİNANS BABA DUYGULANDI

Güvenilir kişiliği, güler yüzü ve esprili yapısıyla bilinen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve İzmir Bölge Başkanı Selahaddin Hünü plaket takdiminde duygu yüklü anlar yaşadı. İZMOD üyeliğinde 50 yılın geçtiğini anımsayan Başkan Hünü bu onur plaketini vermek sana nasipmiş Başkan Hasan Özkoparan esprisi de yapmayı da ihmal etmedi. Başkan Hünü, “Mobilya sektörünün ağacın talaşın içinden geliyorum. Esnaflığın zorluklarını biliyorum. Bu zorlukları arkadaşlarım yaşamasın diye bir yola çıktım.  Türkiye'nin 32 bölgesinde binden fazla, İzmir'de ise 51 kefalet kooperatifi kurduk. Karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma ilkesiyle hareket eden Kooperatifçilik sisteminde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve İzmir Bölge Başkanıyım. Ağır bir sorumluluğum var. Üretim yaparak kendisine ve ülkesine faydalı olmak isteyen binlerce insanımızın elinden tutuk, tutmaya da devam edeceğiz. Bir peygamber mesleği olan marangozluk ve mobilyacılığı yapmak bana çok şey kattı. O meslekte aldığım veya kazandığım düsturları kooperatifçilik alanında uyguluyorum. Kazanan esnafımız ve ülkemiz oluyor”şeklinde konuştu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri