SELÇUKLU KONYA MUTFAĞINDAN DAMAK ÇATLATAN LEZZETLER

İzlerini Konya’da sürdüğümüz Selçuklu mutfağı, yöresel lezzetlerden biraz daha farklı olarak tarihi kimliği ve taşıdığı miras ile hepimiz için büyük önem taşıyor.

Anadolu topraklarından gelip geçmiş atalarımızdan yadigar lezzetleri konuklarıyla buluştan Selçuklu Konya Mutfağı, Çekmeköy’deki mekanında damak çatlatan tatlılar hazırlıyor.

Son günlerin en popüler tatlı malzemelerinden biri hiç kuşkusuz kadayıf. Neredeyse her semtin marka olmak yolunda ilerleyen bir kadayıfçısı varken, sosyal mecralarda görenlerin aklını başından alan, kadayıfla hazırlanan çeşit çeşit lezzetler hazırlanıyor. Yarattığı özel lezzetlerle iyi yemeği iyi tatlıyla bitirmek gerek anlayışıyla bir tatlıcı çeşitliliğinde özel tatlılar çıkaran Selçuklu Konya Mutfağı, bölgenin en popüler tatlısı olan nefis saç arası, köy sütü ile sütlaç ve sütlü incir tatlısının haricinde kadayıf ve fıstığın bir aradaki muhteşem uyumundan yararlanarak adeta bir kadayıf çeşitlemesi yapıyor. Restoranın tatlı menüsünde ayrıca kaymaklı fıstıklı sarma, bal badem gibi künefe lezzetler de yer alıyor.

Şerbetli tatlılarda tüm ürünler yöresinden temin ediliyor ve tatlıların tamamında doğal pancar şekeri kullanılıyor. İsteğe göre pişirilip sıcak servis edilen tatlıların yanında olmazsa olmaz bir lezzet olarak herkesin severek tercih ettiği kaymak ise manda kaymağı olarak servis ediliyor. Badem, fıstık, fındık ve ceviz iç malzemesiyle hazırlanan tatlılar, şerbetli tatlı sevenler için farklı tasarımları ve sunumlarıyla dikkat çekiyor.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri