SİLSAD ve BEYSİSAD bayilerin ve üreticinin yüzünü güldürdü

“Yivsiz tüfek aksamı üretimi” ile ilgili yaşanan soruna ilişkin yapılan başvuruya, SİLSAD ve BEYSİSAD’ın ortak çabaları sonucunda T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğünce yayınlanan emir yazısıyla istenen yönde yanıt geldi.

T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, İlgi: 22.12.2017 tarihli ve 47227715-55919-62690/201842 sayılı emir yazısını; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Silah Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İş Adamları Derneği, Huğlu Sanayici ve İş Adamları Derneği ilgisine altta yer aldığı şekliyle arz ve rica etti.

“Yivsiz tüfekler üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmadan avda ve sporda kullanılabildiğinden, ilgi yazımız ile şarjörlerde kullanılan takoz, tahdit tapası veya çubuğunun fişek yatağına zarar vermeden çıkarılamayacak şekilde sabitlenmiş olmasının üretici, satıcı ve özellikle kullanıcıların mağduriyetine neden olduğu, konuyla ilgili tereddütlerin yaşandığı ve yanlış yorumlandığı Bakanlığımıza gelen yazılı ve sözlü taleplerden anlaşılmaktadır.

Bu doğrultuda; yurtiçi satış amaçlı üretim izni verilen yivsiz tüfeklerin şarjörlerinde kullanılan takoz, tahdit tapası veya çubuğunun basit müdahale ile çıkarılamayacak şekilde üretilmesi gerekmekte olup, bahse konu tüfeklerin satılması veya ruhsatlandırılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri