Sosyal medya devlerine ikinci cezayı kesildi!

Türkiye temsilci atamayan sosyal medya platformlarına ikinci cezayı da kesti. 

1 Ekim’de yürürlüğe giren ve “Sosyal Medya Yasası” olarak da bilinen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” kapsamında günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, Türkiye’ye temsilci atama zorunluluğu getirilmişti.

Sosyal medya şirketlerine ikinci ceza: 30 milyon lira!

Temsilci atamayan platformlara kesilen 10 milyon liralık ilk cezanın üzerinden 30 gün geçti ve halen yükümlülüklerini yerine getirmeyen platformlara ikinci ceza olarak 30 milyon lira idari para cezası kesildi. Bu platformlar şu şekilde: Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube, TikTok, Pinterest ve LinkedIn.

Şimdi ne olacak?

İkinci idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyen platformlara, reklam yasağı gelecek. Reklam yasağı sonrasında 3 ay içinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı tarafından platformun internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvura yapılabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri