Sosyal medyada ani refleksle paylaşımlarda bulunmayın!

Günümüz iletişim çağında hepimizin aktif olarak yer alıp kullandığı sosyal medya platformlarındaki  paylaşımlar bazen kullanıcılarını ya da muhataplarını sıkıntıya sokabiliyor. 

Sosyal medyada paylaşılmış bir ileti yüzünden hukuksal bir problemle yüzleşen kullanıcının canı bir hayli sıkılabiliyor. Bu konuyla ilgili Lider Hukuk Ofisi’nin başarılı kurucuları Avukat Zafer Binici ve Avukat Hakan Pirbudak ile hukuka dair bir sohbet gerçekleştirdik. Her ikisi de 2004 yılı Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Lider Hukuk Ofisi sahipleri 16 yıldır serbest avukatlık yapıyor. Okul yıllarında sınıf arkadaşlığı olarak başlayan dostluklarını 5 yıl önce Lider Hukuk Ofisi’ni kurarak ortaklığa dönüştüren Av. Hakan Pirbudak ve Av. Zafer Binici; Türkiye genelinde birçok sorunlu hukuksal konuyu çözüme kavuşturuyor.

 Sosyal medyada hiçbir art niyeti ve kötü niyeti olmadan hiçbir siyasi amaç gütmeden ani bir refleksle paylaşılmış bir ileti yüzünden ismini vermek istemediği bir müvekkilinin aleyhine açılmış bir davada savunma yapan Avukat Zafer Binici paylaşımların kesinlikle hakaret içermemesi gerektiğinin altını çizdi. İfade özgürlüğünün sınırının bir başkasının hakkına girdiği noktada, bir başkasına hakaret içerdiği noktada bittiğini vurgulayan Zafer Binici; "Hiçbir art niyeti ve kötü niyeti olmadan hiçbir siyasi amaç gütmeden ani bir refleksle sosyal medyada paylaşılmış bir ileti yüzünden müvekkilimin aleyhine açılmış bir davada müvekkilimin epeyce bir süre mağdur olduğunu gördük; onun bu mağduriyetten kurtulması ve yargılamanın neticesinde beraat kararı alması için çok uğraştık. Ama nihayetinde adalet tecelli etti ve  beraat kararını aldık. Fakat bu iki yılın müvekkilimiz için bir kabusa dönüştüğünü biz kendi gözlerimizle görüp yaşadığımız için dolayısıyla bu konuda biz girdiğimiz toplantı ve söyleşilerde özellikle internet üzerinde sosyal medyadaki paylaşımların bazen başlarına iş açabileceği konusunda çevremize uyarılarda bulunuyoruz. Paylaşımlar kesinlikle hakaret içermemelidir. Şuna çok dikkat etmeliler ki; söyledikleri sözün gerçekten ifade özgürlüğü kapsamında olup olmadığı konusunda çok ince bir çizgi var. Bazen ifade özgürlüğü olarak düşünülen sözler yanlış anlaşılarak bir propagandaya dönüştürülebiliyor. Dolayısıyla vatandaşlar bu şekilde paylaşımlarda bulunurken ifade özgürlüğünün altına sığınarak düşünmeden ani bir refleksle paylaşımlarda bulunmasınlar" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri