Süleyman Gençel'in "aşırmacılıkla" suçladığı gazeteci kim?

İzmir'in duayen gazetecilerinden Süleyman Gençel medya hesabından yaptığı paylaşım ile bir gazeteciyi intihal ile suçladı.

Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarla gündem oluşturan İzmir'in tanınmış gazetecilerinden Süleyman Gençel son paylaşımı ile İzmir basın camiasında "intihal" sorununu yeniden gündeme getirdi. İzmir basınında sıkça yapılan haber intihalinin bu kez köşe yazısı olarak hayata geçirildiğini ifade eden Gençel; köşe yazısını ve intihal yapılan yazıyı sosyal medya hesabında paylaşarak şunları ifade etti;

"Aman Allahım... 

Yoksa bir intihale mi şahit oluyoruz... 

Olayın bir tarafında eski bir gazeteci var. Mesleğini yapmıyor ama bir internet sitesinde köşe yazıyor. Şu aralar kılıçlar şamdanlar yani cemiyet işleri ile alakalı. 

Yazarımız 1 ay önce bir yazı kaleme alıyor. Yazı dikkatimi çekti okurken. Sanki "ben bunu daha önce bir yerlerde okudum" diye düşündüm. 

Ufak bir araştırma yaptım. Ve öğretim üyesi bir tarihçinin aynı yazıyı 2004 nisan ayında ulusal bir gazetenin ilavesinde kaleme aldığını gördüm

Tarihçiyi de tanırım. Ancak uzun süredir görüşmedim. Belki bu paylaşımı okur da "Yahu bizim yazıları kimler sahipleniyormuş" açıklaması yapar. Ne bileyim belki mahkemeye gider. Her iki ismi de şimdilik sakladım. Sonra karar değiştirip açık isimlerini de yayınlayabilirim. Mood durumuma bağlı. :) 

Konu hakkında Hasan Tahsin Kocabaş ve Serdar Öztürk ü de bilgilendirmek isterim açıkçası. Bu ikiliyi onlar da tanıyor."

1 DEĞİL 6 KEZ YAPTI!

Konuyla ilgili olarak Gerçek Haberci'ye açıklamalarda bulunan duayen gazeteci Süleyman Gençel; söz konusu köşe yazısını okuyunca daha önce okuduğu bir yazıya benzettiğini düşündüğünü belirterek; "Yazarımız 1 ay önce bu yazı kaleme alıyor. Yazı dikkatimi çekti okurken. Bu yazıyı daha önce bir yerlerde okudum diye düşündüm. İnternet üzerinde araştırma yapınca tanıdığım ve uzun zamandır görüşmediğim öğretim üyesi bir tarihçinin aynı yazıyı 2004 yılının Nisan ayında ulusal bir gazetenin ilavesinde kaleme aldığını gördüm. Belki bu paylaşımı okur da "Yahu bizim yazıları kimler sahipleniyormuş" açıklaması yapar. Ne bileyim belki mahkemeye gider diyerek paylaştım. Zaten bir değil 6 kez benzer iş yapılmış. Köşe yazarı o dönemde söz konusu gazetenin bölge sorumlusuydu" dedi.

Gerçek Haberci'nin yaptığı araştırmalara göre intihalci yazarın "yemek yazıları" nedeniyle "Gurme" olarak tanınan ve son dönemde siyaset yazıları ile İzmir'de söz sahibi olmak isteyen Nedim Atilla, yazısı "intihal" edilen yazarından "Tarihçi" kimliğiyle tanınan ve Ahmet Piriştina Ken Arşivi Müzesi(APİKAM)'ın ilk Müdürü olan Doçent Doktor Fikret Yılmaz olduğu öğrenildi.

İntihal Nedir?

Türk Dil Kurumu'nun Büyük Sözlüğü'ne göre intihal; "Aşırma" anlamına geliyor. İnternet ortamının önemli kaynaklarından Vikipedia'ya göre ise intihal; " Bir kişinin eserinde başka kişilerin ifade, buluş veya düşüncelerini kaynak göstermeksizin kendisine aitmiş gibi kullanması. İntihal bir tür sahtekârlık ve hırsızlıktır. Başlıca türleri: Alıntı ifadeler ve fikirler için kaynak göstermemektir" diye açıklanıyor.

İŞTE O BELGELER

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri