Torbalı'da rüşvet ve yolsuzluk iddiaları: Başkan Demir'e sert eleştiriler!

Gündemin Nabzı'nda Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve Torbalı Belediyesi yönetimi hakkındaki çarpıcı iddialar konuşuldu. Rüşvet, mali disiplinsizlik, çevresel usulsüzlükler ve tutulmayan vaatler sert bir dille eleştirildi.

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve belediye yönetimi hakkında ortaya atılan ciddi iddialar, Mustafa Tübcel’in hazırlayıp sunduğu Gündemin Nabzı programında masaya yatırıldı. Gazeteci Arif Çayan ve Gazeteci Ezgi Yeşil’in katıldığı programda, rüşvet iddialarından mali disiplinsizliğe, çevresel usulsüzlüklerden vaatlerin yerine getirilmemesine kadar pek çok konu, belgeler ve AK Parti Torbalı Grup Başkanvekili Enes Uğuz’un açıklamalarıyla kamuoyuna aktarıldı.

YAYIN LİNKİ:

https://www.izmirtime35.com/torbali-belediyesinde-yolsuzluk-ve-rusvet-iddialarina-karsi-gazetecileri-susturma-girisimi

İşte programda dile getirilen çarpıcı başlıklar:

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir’in eleştirilere yanıt vermek yerine gazetecileri şikâyet ettiğini söyleyen Mustafa Tübcel, "Başkan hayal dünyasında, Torbalı ise hizmet bekliyor" dedi.

"CEVAP VERMEK YERİNE POLİSE ŞİKÂYET EDİYOR"

Tübcel, Başkan Övünç Demir’in hakkındaki iddialara şeffaf bir şekilde yanıt vermek yerine, haberi yapan gazetecileri susturmaya çalıştığını iddia etti. Kendisine ve Arif Çayan gibi gazetecilere karakoldan şikâyet telefonları geldiğini belirten Tübcel, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer kendisinden eminse çıkıp 'bunlar deli saçması' demeli veya belgeleri ortaya koymalıydı. Ancak o, asıl suç duyurusunda bulunanları değil, halkı bilgilendiren gazetecileri polis marifetiyle şikayet etmeyi seçti. CHP Genel Merkezi basın özgürlüğü derken, yerel bir belediye başkanının bu baskıcı tutumu kabul edilemez."

"180 GÜN GEÇTİ, VAATLER RAFTA KALDI"

Belediye yönetiminin performansını da masaya yatıran Tübcel, seçim döneminde vadedilen "180 Günlük Acil Eylem Planı"nın fiyaskoyla sonuçlandığını savundu. Meydan Projesi’nin durduğunu ve 230 bin nüfuslu ilçede ulaşım sorununun kronikleştiğini belirten Tübcel, Torbalı’nın vergi rekortmeni bir ilçe olmasına rağmen yolların bakımsızlığından yakındı.

"BÜYÜKŞEHİR HAYALİ TORBALI’YI İHMAL ETTİRİYOR"

Tübcel, Başkan Demir’in çevresi tarafından yanlış yönlendirildiğini iddia ederek çarpıcı bir iddiada bulundu: "Etrafındaki insanlar onu 'Sen Büyükşehir Belediye Başkanı olmalısın' diyerek gaza getiriyor. Başkan da kendi hatalarını görmek yerine tamamen bu hedefe odaklanmış durumda. Ancak daha Torbalı’nın yollarını yapamayan, ulaşım sorununu çözemeyen bir iradenin Büyükşehir hedefi gerçek dışıdır."

ARİF ÇAYAN’DAN ÖVÜNÇ DEMİR YÖNETİMİNE AĞIR İDDİALAR!

Gazeteci Arif Çayan, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve belediye yönetimi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çayan, ilçede devam eden adli soruşturmalardan altyapı ihmallerine, usulsüzlük iddialarından belediyenin kendi kiracılarıyla ilgili şaşırtıcı detaylara kadar birçok konuyu gündeme taşıdı.

"BELGELER ORTADA, SAVCI CİDDİYE ALDI"

Torbalı Belediyesi hakkındaki rüşvet ve usulsüzlük iddialarını içeren dosyaları incelediğini belirten Arif Çayan, konunun sadece bir "iddia" olmaktan çıktığını vurguladı. Çayan, "Belgeleri okudum, her şey var. Bir kişi şikâyetçi olmuş, diğeri itirafçı olup olayları anlatmış. Savcı bu dosyayı çöpe atmamış, tam aksine ciddiye alarak soruşturma açmış" diyerek durumun hukuki boyutuna dikkat çekti.

“ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK"

Başkan Övünç Demir’in bu haberleri yapan gazetecileri polise şikâyet etmesini eleştiren Çayan, bu durumu "aba altından sopa göstermek" olarak nitelendirdi. Çayan, "Konuyu haber veren gazeteciye dava açıp polise şikâyet ediyorsun. Eğer kendine güveniyorsan benim yaptığım çevre suçlarıyla ilgili habere de dava aç, senin alnından öpeyim" ifadeleriyle yönetimin eleştiriye tahammülsüz olduğunu savundu.

"DERE YATAĞI MERMER ATIĞIYLA DOLDURULUYOR"

İlçedeki Fetrek Çayı çevresinde yaptığı incelemeleri aktaran Çayan, belediyeye ait resmi araçların usulsüz bir şekilde hafriyat ve mermer atığı döktüğünü öne sürdü. Çayan'ın iddiaları şunlardır:

- Özel Kamyonların Girişi: Belediye şantiyesine normal vatandaşların hafriyatını taşıyan özel kamyonların girdiğini ve dere yatağına atık boşalttığını iddia etti.

- Belediye Dozeriyle Örtbas: Dökülen binlerce ton mermer atığının, Torbalı Belediyesi'ne ait resmi plakalı dozerler tarafından üzerinin toprakla örtüldüğünü bizzat gözlemlediğini ve fotoğrafladığını belirtti.

- Yetkililere Çağrı: Konuyla ilgili İzmir Valisi ve Çevre Şehircilik İl Müdürü ile görüşeceğini ifade eden Çayan, "Önemli olan iki kamyona ceza kesilmesi değil, oradaki binlerce ton atığın kim tarafından kaldırılacağıdır" dedi.

"Belediye Kendi Kiracısına Bile Ruhsat Vermemiş"

Arif Çayan, belediyenin esnafa yönelik uygulamalarındaki çifte standarta da değindi. Sayıştay raporlarına dayandırdığı iddiasına göre:

- Torbalı Belediyesi, imar mevzuatına aykırılık gerekçesiyle 169 esnafa toplamda 500 bin lira ceza kesti.Ancak belediyenin mülkiyetinde olan ve kiraya verilen 32 iş yerinin hiçbirinin ruhsatı bulunmuyor.

- Çayan bu durumu, "Kendi kiracına ruhsat vermemişsin ama dışarıdaki esnafa ceza kesiyorsun. Önce kendi kapının önünü süpür" sözleriyle eleştirdi.

"Torbalı Şantiye Değil, Yollar Bozuk Olduğu İçin Şantiyeye Benziyor"

İlçenin son iki yıldaki durumunu değerlendiren Çayan, "Elle tutulur tek bir proje yok" dedi. Şehirdeki durumu şu şekilde özetledi:

Meydan projesi gibi vaatlerin yıllardır durduğunu ve hiçbir ilerleme kaydedilmediğini söyledi. Torbalı'nın bir "şantiye alanı" gibi göründüğünü ancak bunun üretimden değil, yolların bozukluğundan kaynaklandığını belirtti. İlçede görüştüğü vatandaşların artık belediyeden hizmet beklentisini kestiğini, "çöp toplansa yeter" noktasına geldiklerini iddia etti.

Arif Çayan, İzmir'deki 30 belediye başkanından 25'inden hiçbir hizmet beklentisi olmadığını söyleyerek, mevcut yönetim anlayışının Torbalı'ya zarar verdiğini savundu.

"TORBALI'DA VİZYON YOK, HİZMET YOK!"

Gündemin Nabzı programında Torbalı Belediyesi'ne yönelik rüşvet ve usulsüzlük iddialarını değerlendiren gazeteci Ezgi Yeşil, Belediye Başkanı Övünç Demir’in yönetim tarzını ve ilçenin bakımsızlığını sert bir dille eleştirdi.

"GAZETECİLERİN GÖREVİ GERÇEĞİ YAZMAKTIR"

Rüşvet iddialarını haber yapan meslektaşlarına destek veren Ezgi Yeşil, ortada ciddi bir itirafçı ve somut iddiaların bulunduğunu hatırlattı. Haberlerin tamamen gazetecilik ilkelerine dayanarak yapıldığını belirten Yeşil, şu ifadeleri kullandı:

· Gazeteci arkadaşımız kafasından uydurmadan, somut iddialara dayanarak bu haberi yapmıştır.

· Bir belediye başkanının, eleştirilere ve iddialara mahkeme veya karakol yoluyla yanıt vermesi vizyonlu bir hareket değildir.

· Bu tarz yaklaşımlar, gerçeklerin üzerini örtmek için yapılan bir "suç bastırma" yöntemidir.

"Torbalı Keşmekeşe Teslim Olmuş"

İlçenin mevcut durumuna dair kişisel gözlemlerini de paylaşan Gazeteci Ezgi Yeşil, yerel hizmetlerin yetersizliğine dikkat çekti:

· Torbalı yollarının durumu hakikaten çok kötüdür ve yapılan kayda değer bir hizmet bulunmamaktadır.

· İlçede ne bir peyzaj çalışması ne de bir gelişim emaresi vardır; tamamen bir keşmekeş hakimdir.

· Belediye Başkanı, sorunları çözmek yerine spekülasyonlarla ve etrafındakilerin söylemleriyle vakit kaybetmektedir.

"BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞI MÜMKÜN DEĞİL"

Belediye Başkanı Övünç Demir'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına dair söylentilere de değinen Yeşil, mevcut tabloyu şu sözlerle özetledi:

· Bu şartlar altında Övünç Demir'in Büyükşehir Belediye Başkanı olması mümkün değildir.

· Başkanın bir an önce aynaya bakıp eksiklerini fark etmesi ve halkın beklentilerine odaklanması gerekir.

· Madem halktan oy aldınız, bunun karşılığını hizmet olarak vermelisin; yakında halka gidip "Karşılığını buldunuz mu?" diye sormak lazım.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri