TÜBİTAK Final Sergisi’nde Özel Ege Ortaokuluna İkincilik Ödülü

Özel Ege Ortaokulu, TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi’nde matematik dalında ikincilik ödülünü kazandı.

 

Öğrencileri temel bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi Eskişehir’de düzenlendi.  Ülke genelinden 7.905 projenin başvuru yaptığı yarışmada 12 Bölge Merkezinde yapılan değerlendirmelerin sonucunda 23’ü biyoloji dalında, 27’si fizik dalında, 17’si kimya dalında ve 29’u matematik dalında olmak üzere toplam 96 proje Türk Dünyası Bilim Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Final Sergisi’ne katılmaya hak kazandı. Yarışmanın İzmir Bölge Sergisi’nde “Dörtgenden Dörtgene Dönüşüm” adlı matematik projesi ile bölge birincisi seçilen 7. sınıf öğrencimiz Aslı Turan, Final Sergisi’nde de büyük bir başarıya imza atarak Türkiye ikincisi oldu.  

 

Özel Ege İlköğretim Kurumu Müdürü Sibel Şenol, “TÜBİTAK 11. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Final Sergisi’nde elde ettiğimiz başarı bizi bir kez daha onurlandırdı. Öğrencimizi ve danışman öğretmenini kutlarım.  TÜBİTAK veya ulusal yarışmalar, bu yarışmalara katılan öğrencileri farklı yönlerden de besliyor.  Bu çalışmalarda çocuklarımızın kişisel gelişim, sunum becerileri, takım çalışması gibi vizyonlarına katkıda bulunacak eşsiz kazanımlar elde ettiğini biliyoruz. Proje çalışmalarımız her alanda devam edecek. Araştıran, sorgulayan ve bu becerilerini uygulamalı olarak günden güne artıran öğrenciler yetiştirmeyi hedefleyen Özel Ege’de mümkün olduğunca fazla sayıda öğrencinin bu çalışmalarda yer alması eğitim öğretim anlayışımızın önemli bir unsurunu oluşturuyor.”dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri