MEDYA EGE - Türk Mutfağı Haftası kapsamında Menemen Kaymakamlığı ve Menemen Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Menemen Yemeği Workshopu ve Serpme Kahvaltı Etkinliği” büyük ilgi gördü. Etkinlikte, coğrafi işaret tescili alan Menemen yemeği ön plana çıkarılarak hem tanıtımı yapıldı hem de katılımcılarla birlikte pişirildi.
Etkinliğe, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan ve eşi Filiz Pehlivan, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü Tahir Emre Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar arasında yer alan İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Sadık Doğruer, yaptığı konuşmada Türk Mutfağı Haftası’nın anlam ve önemine değinerek, “Coğrafi işaret alan Menemen yemeğimizin tanıtımı için bugün burada bir aradayız. Bu tescilin alınmasında emeği geçen İzmir Milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ve Menemen Belediye Başkanımız Sayın Aydın Pehlivan’a teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içinde, saygı, sevgi ve hürmet dolu nice günlerde buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.
Etkinlikte, İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, eşi Filiz Pehlivan ve İl Müdürü Dr. Sadık Doğruer birlikte menemen yaptı. Katılımcıların ilgiyle izlediği workshop renkli görüntülere sahne oldu. Coğrafi işaretli Menemen’in tanıtımına önemli katkı sunan bu etkinlik, hem geleneksel lezzetlerin yaşatılması hem de Türk mutfağının değerlerinin vurgulanması açısından anlamlı bir gün olarak hafızalara kazındı.